Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK vecht zich naar overwinning op ’t Gooi (12-18)

Na drie nederlagen op rij weet DIOK weer wat winnen is. Tegen nr. 3 ’t Gooi wist DIOK namelijk een zwaarbevochten 12-18 overwinning uit het vuur te slepen. Beide teams ontliepen elkaar aanvankelijk niets en met een 12-12 ruststand kon de uitslag nog alle kanten op. In de tweede helft ging DIOK echter het best om met zijn kansen en het waren uiteindelijk twee rake penaltykicks van Freek de Romijn die het verschil maakte. Een geweldig resultaat, waarmee DIOK beloond werd voor een middag keihard werken en sleuren.

DIOK begon zonder een blik geblesseerde spelers zoals o.a. sterkhouders Tom Altink en Frank Nijenhuis aan de wedstrijd, maar zag wel zijn captain Ross Bennie Coulson terugkeren in het team. Hij nam het team als altijd op sleeptouw en wist na ruim 20 minuten de eerste try van DIOK te scoren. Nog geen vijf minuten later stond hij met een snel genomen tap penalty bovendien aan de basis van DIOK’s tweede try, die uiteindelijk gescoord werd door Richard Manley. Freek de Romijn scoorde een van de conversies, maar omdat ook ’t Gooi in de eerste helft 12 punten wisten te scoren gingen beide teams met 12-12 de rust in.

In de tweede helft ontspon zich een fysiek zware en spannende wedstrijd. DIOK’s verdediging stond goed en er werd gestreden voor elke meter. ’t Gooi kreeg als eerste een penalty binnen schietafstand van de palen, maar deze werd gelukkig gemist. DIOK ging aan de andere kant beter met zijn schietkansen om toen Freek de Romijn mocht aanleggen voor een penalty. Vijf minuten later volgde nog zo’n rake penaltykick en zo stond DIOK met 12-18 voor. Nog steeds geen comfortabele voorsprong en dus volgde een spannende slotfase waarin het aan alle kanten piepte en kraakte, maar DIOK niet brak. Met nog een kwartier te gaan liep de spanning tussen de teams hoog op en volgden er nog wat opstootjes, maar het duw en trekwerk over en weer werd netjes gesust door de scheidsrechter. Ondertussen tikte de klok verder in het voordeel van DIOK en kon DIOK met 12-18 de overwinning naar zich toe trekken.

De overwinning betekende een mooie beloning voor het hele team dat keihard voor elkaar geknokt had deze middag. Een resultaat dat het team ook weer moraal geeft richting de laatste twee wedstrijden van het seizoen tegen HRC en Castricum. Beide wedstrijden worden thuis voor eigen publiek gespeeld, een extra motivatie om daar wat moois neer te zetten.

Advertentie