Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK maatje te klein voor Dukes (18-51)

DIOK heeft zaterdag voor eigen publiek een stevige 18-51 nederlaag geleden tegen The Dukes uit ’s-Hertogenbosch. Tegen de nummer 2 van de ranglijst had DIOK de hele wedstrijd weinig in te brengen. Binnen no-time stond DIOK op een 0-14 achterstand en hoewel DIOK even terug kwam tot 7-14, liepen de Dukes nog voor rust uit tot 7-29. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en waren het vooral de Dukes die indruk maakten. DIOK wist zelf nog wel tweemaal te scoren, maar zag de tegenstander desondanks uitlopen tot een 18-51 eindstand.

DIOK had het de hele wedstrijd vooral in de backs lastig, waar simpelweg teveel tackles gemist werden. In het voorwaartsen-werk voelde DIOK zich duidelijk meer thuis, getuige ook de twee try’s die Richard Manley vanuit een driving maul kon scoren. Toch kon DIOK ook met de voorwaartsen zaterdag het verschil niet maken. Het leek wel of DIOK iets teveel respect had voor de tegenstander en meer met damage control bezig was dan met haar eigen spel. Zonde, want hoewel het team het moet doen zonder een blik aan geblesseerde/ afwezige spelers, heeft DIOK genoeg talent om het de topploegen van Nederland lastig te maken.

Volgende week wacht DIOK wederom een moeilijke thuiswedstrijd wanneer koploper Hilversum op bezoek komt. DIOK zal dan met meer lef moeten spelen, wil het een beter resultaat neer zetten dan dit weekend.

Uitslagen Speelronde 6
LRC DIOK 1 – Dukes 1 (18 – 51)
HRC 1 – RC ’t Gooi 1 (21 – 24 )
Cas RC 1 – Rugby Club Hilversum 1 (12 – 43)

Advertentie