Ingezonden door Bert Zetzema:
Rugbyclub Eemland versterkt Technisch Kader.

Met ingang van seizoen 2016 – 2017 zal Sven Bulens aantreden als trainer en coach van de club. Hij zal samen met Hoofd Jeugd Opleidingen Rene Koch verdere invulling geven aan de technische ontwikkeling van de vereniging.

Sven Bulens is een trainer met zijn roots geworteld op de Amersfoortse club, na het doorlopen van de hele jeugdafdeling en vervolgens als speler van het eerste team.
Vanaf 2010 is Sven zich gaan ontwikkelen als speler en coach bij Rugbyclub Spakenburg en als trainer en coach bij de studentenvereniging Ascrum.

In deze jaren heeft Sven alle opleidingen doorlopen op trainersvlak, hij is nu gecertificeerd IRB Level 3 trainer en tevens Strenght and Conditioning trainer. Ook heeft hij bij verschillende internationale teams ervaring opgedaan.

Sven is daarnaast bij de Rugby Academie Midden Oost een van de dragende krachten in de trainersstaf.
Als trainer heeft hij zowel RC Spakenburg als Ascrum begeleid naar een hoger niveau. Spakenburg is een stabiele tweede klasser geworden en Ascrum staat ongeslagen bovenaan in de Eerste klasse zonder puntverlies en met een maximale score.

Bij Rugbyclub Eemland zal Sven terugkeren om de ontwikkeling van jeugdspelers verder vorm te geven en de aansluiting naar de senioren teams goed te laten verlopen.

Daarnaast zal hij in samenwerking met de club en de spelers de selectie onder zijn hoede nemen en verder ontwikkelen gelijk aan de doelstellingen van de club.

Rugbyclub Eemland is verheugd dat ze hiermee een clubtrainer hebben binnen gehaald die de waarden van de club in zich heeft zitten, de cirkel is weer rond.

Sven zal gedurende de komende maanden de invulling van de trainersstaf samen met Arnold Colijn ( Hoofd Technische zaken ) verder ontwikkelen.

Rugbyclub Eemland heeft 3 senioren teams, 1 dames team en 10 jeugd teams in verschillende leeftijdsklassen vanaf 3 jaar tot 19 jaar. Daarnaast heeft de club in samenwerking met het rugbycollege Eemland in 2015 ruim 6000 kinderen clinics gegeven op verschillende locaties in de regio. Ook is zij verkozen tot sportvereniging van het jaar in Amersfoort vanwege het grote aanbod voor de samenleving in Amersfoort.

Voor info betreffende de versterking van het kader kunt u contact opnemen met Arnold Colijn: Arnold

Voor info betreffende clinic mogelijkheden kunt u contact opnemen met hjo of de website bezoeken: http://www.teambuildingclinic.nl

Voor info betreffende lidmaatschap en / of trainingstijden kunt u terecht bij info of www.rugbyclubeemland.nl

Bert Zetzema
Voorzitter

Advertentie