Ingezonden door Eefje van der Harst:
Rugbyclub DIOK viert Leids Ontzet met Hutspottoernooi voor jeugd

De stad Leiden bruist in de week van het Leids Ontzet zoals altijd van de gezellige activiteiten. Bij rugbyclub DIOK was dat afgelopen weekend niet anders. Voor het eerst – in wat hopelijk een lange traditie wordt – organiseerde DIOK een Hutspottoernooi voor jeugdteams.
Op zaterdag 26 september mocht rugbyclub DIOK liefst 12 jeugdteams in de leeftijdscategorie tot 11 jaar verwelkomen. Teams van clubs uit Wassenaar, Den Haag, Capelle a/d IJssel/Dordrecht, Breda, Tilburg, Delft en Rotterdam streden samen met twee teams van DIOK om de prijzen. Behalve bekers voor de uiteindelijke winnaars BSN (cup), Tilburg (plate), Spartador (bowl) vielen er ook speciale prijzen in Leids Ontzet thema te verdienen voor teams die in positieve teams opvielen tijdens het toernooi.
De DIOK teams lieten tijdens het Hutspottoernooi uitstekend verzorgd spel zien. Met relatief veel eerstejaars Benjamins (doorgestroomd vanuit de Turven) konden de twee teams al goed mee komen in de wedstrijden. De tweedejaars Benjamins namen hun jongere maatjes daarbij op sleeptouw en samen lieten zij in het veld al veel dingen zien waarop de afgelopen weken hard getraind is.
De organisatie van het Hutspottoernooi was dankzij de inzet van vele vrijwilligers op en naast het veld tot in de puntjes verzorgd. Het zonnetje scheen heerlijk, er was haring en hutspot voor de liefhebbers en er hing een gezellige en sportieve sfeer tussen spelers en publiek. Al met al was deze eerste editie van Hutspottoernooi een geslaagd evenement dat hopelijk in de komende jaren zal uitgroeien tot een vaste Leidse traditie.

Uitslagen Hutspottoernooi

Cup poule
1. BSN
2. Delft2
3. RRC1
4. HRC

Plate poule
1. Tilburg1
2. DIOK2
3. Breda
4. Tilburg2

Bowl poule
1. Spartador
2. Delft1
3. DIOK1
4. RRC2

Cornelis Joppenszoon bokaal: Rotterdam 2
Vernoemd naar de vinder van Hutspot na het vertrek van de Spanjaardenvoor het meest talentvolle team.

De Jan van Hout bokaal: BRC (Breda)
Vernoemd naar de stadssecretaris die Leiden niet wilde overgeven aan de Spanjaarden voor het team met grootste doorzetters.

Watergeus bokaal: BSN
Vernoemd naar de bevrijders van Leiden. Voor het team dat als beste de rugbywaarden zoals respect, discipline en kameraadschap vertegenwoordigde.

Advertentie