Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
Za 19 september
RC The Dukes – RC DIOK Leiden (42-19)

DIOK niet opgewassen tegen Dukes

De heren van DIOK hebben in ’s-Hertogenbosch hun uitwedstrijd tegen RC The Dukes met 42-19 verloren. DIOK kon het tempo van de Bosschenaren een helft lang bijbenen en zat met 16-12 bij rust nog helemaal in de wedstrijd. Maar in de tweede helft gaf DIOK toch nog een paar makkelijke try’s weg, waardoor het verschil tussen beide teams nog aardig op liep.
Ondanks een snel gescoorde penalty van de Dukes kwam DIOK al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen winger Karel Goense kon scoren. Lang kon DIOK niet genieten van die voorsprong, want de Dukes liepen via een rake penalty en geconverteerde try al snel uit naar 13-5. Met een penalty try kwam DIOK terug tot 13-12, maar in plaats van zelf door te drukken, zag DIOK de Bosschenaren vanuit een rake penalty toch weer uitlopen tot 16-12.
Een spannende tweede helft leek aanstaande, maar niets bleek minder waar. Vlak na rust liepen de Dukes eerst via 23-12 uit tot 28-12. Een groot verschil om te overbruggen maar DIOK gaf zich nog niet gewonnen. Vanuit een geconverteerde try kon DIOK toch weer inlopen tot 28-19. Zou DIOK de wedstrijd nog kunnen omkeren? Nee, zo zou al snel blijken. De Dukes konden profiteren van een paar cadeautjes van DIOK, waarna de score alsnog uit liep naar 42-19.
Weliswaar een vervelende nederlaag, maar zeker nog geen man overboord. In grote delen van de wedstrijd kon DIOK het tempo van de Dukes goed bijbenen, een groot verschil met de ontmoeting van vorig seizoen toen DIOK tegen de Dukes vrij kansloos met 61-11 kopje onder ging. Het wordt interessant om te zien hoe het DIOK volgende week vergaat als DIOK’s aartsrivaal, het Haagse HRC op bezoek komt. Vorig seizoen verloor DIOK die wedstrijd in de slotseconden, dus DIOK heeft zeker wat recht te zetten.

Foto: DIOK-winger Karel Goense scoorde DIOK’s eerste try

Advertentie