Ingezonden door Naomi Hut:

Afgelopen zaterdag was de eerste oefenronde voor het nieuwe seizoen voor Rugbyclub The Hookers, een ontspannen ronde in en tegen Tilburg, een tweede klasser. Hiervoor werd gekozen om de nieuwe trainer kennis te laten maken met de capaciteiten van de nieuwe spelers, want er is nogal wat veranderd voor het nieuwe seizoen.
Allereerst een trainerswissel. Na zes jaar, waarvan de laatste vier succesvol in de Ereklasse, heeft Sylvester Ramakers na het uitdienen van zijn contract plaats gemaakt voor de uit Zuid-Afrika afkomstige Vuyisile (Veech) Mbula een man die op jonge leeftijd de stap maakte van speler naar trainer/coach. Na het trainerschap van diverse clubs in lagere klassen en de rugby academie maakt hij nu de stap naar de hoogste afdeling in Nederland, de Ereklasse.
In de selectie van The Hookers zijn ook de nodige dingen veranderd, zo is er een nieuwe lichting uit Nieuw Zeeland, een afgewogen beslissing om de selectie in de breedte te versterken vooral de Voorwaartsen profiteren hiervan.

Tyler Kearns – een Hooker/Prop die thuis op een doorbraak aast die door een ernstige blessure is uitgesteld. Hij is nu weer fit, maar omdat de competitie stil ligt heeft hij besloten om bij The Hookers weer ritme op te doen voor het vervolg van zijn carrière.
Joe Collins – een echte Tighthead Prop, 135 kg. Maar zoals ons werd verzekerd, “wait till you see him move”. En inderdaad hebben we hiervan afgelopen zondag al een voorproefje gekregen.
Quaid Dearman – een Backliner die op meerdere posities inzetbaar is, zeer beweeglijk en razendsnel.

Buiten deze Kiwi’s kunnen The Hookers volgend seizoen ook beschikken over twee zeer goede spelers die The Hookers verkozen boven een andere club.

Timothy Ddumba – een atleet uit Oeganda die daar meerdere malen voor het nationale team is uitgekomen en met zijn lengte, kracht en atletisch vermogen een aanwinst is voor The Hookers en in zijn debuut binnen twee minuten zijn eerste try scoorde. Ook hij is op meerdere plaatsen inzetbaar.
Tuinawi Naituyaga Boseniyasana – een backliner uit Fiji die op de training ook al enkele van zijn skills heeft laten zien.

En dan is er ook nog de terugkeer van Colin van der Hoeven, een speler die na twee jaar weer op het vertrouwde nest terugkeert omdat hij weer wil spelen in een team “waarin de liefde voor rugby groot is”. Ook weer een speler die op de diverse posities inzetbaar is en bewezen heeft dat hij het niveau aankan.
Al met al belooft het een boeiend jaar te worden voor The Hookers, waar binnenkort ook nog eens veel spelers vanuit de jeugd zullen doorstromen.
Om kort te zijn, het wordt weer leuk op de Hookers Place in de Rondgang.

Advertentie