Ingezonden door Ad Wijten:

U19 selectie zet eerste stappen naar het Europees Kampioenschap in Portugal.

Na een welverdiende vakantie is de U19 selectie enthousiast begonnen aan de voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap eind Oktober in Portugal. Onder leiding van Matt Roper, Marcello Melpignano en Mara Smith Moberg werd afgelopen weekeinde in Amsterdam getraind. Ondanks dat nog een aantal spelers op vakantie wasn stond een grote groep talenten op het veld om samen te bouwen aan een sterke selectie.

In de week van 24 Augustus zal een hele week getraind worden waarna nog diverse trainingen door de week en in de weekenden gepland staan.

Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, wordt ook gewerkt aan het invullen van de financiering van het EK. Een deel is al toegezegd maar tezamen met selectie, ouders en geïnteresseerden zoekt de Stichting Rugby Youth Development nog naar manieren om geld bijeen te brengen. Naast de verkoop van merchandise, shirt-sponsoring en trainings-/reiskosten bijdragen, worden nog diverse veilingen op facebook georganiseerd. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van U19 heeft een sponsor 4 kaarten voor Ajax-Ado Den Haag te beschikking gesteld. Iedereen kan daarop bieden. Alle opbrengsten worden gebruikt voor de jeugdselecties. U kunt bieden door op facebook te zoeken naar Stichting Rugby Youth Development.

Met rugby minnend Nederland zorgen we ervoor dat U19 in Portugal het Nederlands Rugby op de kaart kan zetten. Namens de selectie bedanken we allen voor de steun.

20150817 EK U19.docx

Advertentie