Ingezonden door Dennis van de Sande:Rugbyclub Octopus 15’s Pre-Season Tournament

UDEN – Het is het weekend van 29 en 30 augustus 2015. Seizoen 2014-2015 ligt inmiddels al ver achter ons en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels in volle gang. Hét moment om je als team eens aan een stevige test te onderwerpen. In Uden wordt daar al jaren de perfecte mogelijkheid voor geboden tijdens het Rugbyclub Octopus 15’s Tournament!

Nieuw jeugdtoernooi

Na de succesvolle edities van voorgaande jaren, gaan we er voor de 2015 editie zelfs nog een stapje bovenop doen! Om het rugbyweekend echt compleet te maken, starten we dit jaar met een compleet nieuw toernooi voor de jeugd. Op zaterdag 29 augustus zullen teams in de volgende leeftijdscategorieën het tegen elkaar opnemen: Turven, Benjamins, Mini’s, Cubs en Junioren. Nog een compleet jeugdteam, maar wel geïnteresseerd in deelname? Geen nood! Stuur een e-mail naar tournament en geef aan hoeveel spelers je wel ter beschikking hebt. Wij kunnen je dan helpen bij het zoeken naar een eventuele geschikte combinatie om zo toch een compleet team op het veld te krijgen om een mooi rugbytoernooi mee te maken.

Groeiend deelnemersveld

Zondag 30 augustus staat traditiegetrouw volledig in het teken van het sterk bezette dames en heren toernooi. De wedstrijden van 2 x 10 minuten zullen op 5 velden rondom Sportpark Moleneind worden gespeeld onder begeleiding van top scheidsrechters uit zowel de Nederlandse als buitenlandse competities.

Het aantal inschrijvingen voor het damestoernooi overtreft ook dit jaar weer die van de voorgaande edities. De teller staat op dit moment op 10 teams uit binnen- en buitenland, waaronder verdedigend kampioen van 2015: Rugby Coq Mosan. Bijzonder verheugd zijn we ook met de komst van een zeer bijzondere rugbydame naar Uden. Voormaling England Captain en vijfvoudig Six Nations winnaar Catherine Spencer heeft het Rugbyclub Octopus 15’s Tournament uitgekozen om het rugbyveld nogmaals als speelster te betreden. Al met al zijn we zeer trots op het steeds groter en sterker wordende damestoernooi!

Met de Nederlandse inschrijvingen variërend van top teams uit de Derde klasse tot en met de Lotto Ereklasse, aangevuld met een aantal sterke teams uit onder andere de Engelse, Belgische en Duitse competities, kunnen we ons bij de heren als vanouds weer opmaken voor een toernooi op top niveau! Wie zal de Haagsche hegemonie van de afgelopen 4 jaar gaan doorbreken? Welk team staat er het best voor in de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Werken de nieuwe spelpatronen? Waar moet nog extra op getraind gaan worden? Allemaal vragen die beantwoord gaan worden tijdens dé seizoen opener van 2015: het Rugbyclub Octopus 15’s Tournament!

Trainingsweekend

Mochten er clubs er een compleet trainingsweekend van willen maken: in en rondom Uden zijn er hiervoor meer dan voldoende faciliteiten aanwezig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor tips en advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Informatie

Voor alle informatie over het tournament contact opnemen met Mark Whitman, de drijvende kracht achter dit toernooi. We zien u graag op 29 en 30 augustus in Uden voor een absoluut top rugby weekend!

Advertentie