Ingezonden door Naomi Hut:

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – GRRC (Rotterdam)

1 februari 2015

The Hookers vs GRRC 10 – 32

Laatste wedstrijd voor de dames

Na hun overwinning van 2 weken geleden stond er voor de Hookers Dames nog één wedstrijd uit de competitie op het programma. Er mocht thuis op eigen veld worden gespeeld en het publiek stroomde toe om de oranjegroene dames nog één keer flink toe te juichen. Onder hen ook Daphne Kemeling die in de vorige wedstrijd ernstig geblesseerd raakte en ondanks haar been in ’t gips en de regen, haar teamgenoten een warm hart kwam toedragen, good on you Daphne!

In tegenstelling tot het begin van het seizoen, waar het damesteam het veelal moest doen met slechts 13 of hooguit 14 meiden, stonden er nu 19 dames klaar om de strijd met de Rotterdammers aan te gaan. Reden genoeg voor een goede en spannende wedstrijd.

De eerste paar minuten waren voor Rotterdam; in de derde minuut scoorden zij al hun eerste try. Maar zoals dat wel vaker gebeurde ’t afgelopen seizoen, ging hierdoor de focus bij de Hookers aan en begonnen zij, voor Rotterdam geheel onverwacht, ijzersterk hun aanval. Hieruit volgde vrij snel een try door blindside wing Tamara Stock die zich dit seizoen als jongste teamlid heeft bewezen als topscorer van de Hookers Dames. Dit mede dankzij goed samenspel van haar overige teamleden. Balbezit bleef lange tijd in handen van de Hoekse ladies waarbij zij Rotterdam wisten terug te drukken op hun eigen helft. Uiteindelijk wist de fly-half Cindy Taal de bal tot voorbij de 5 meter lijn te brengen. Deze actie eindigde in een driving maul die tot net over de Rotterdamse tryline stand hield. De try ging helaas niet door vanwege handen onder de bal. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Rotterdam iets meer balbezit. Ondanks de recent goed getrainde en krachtige scrum van de Hookers, ging balwinst hieruit min of meer onverdiend een paar keer naar Rotterdam. Onverdiend, omdat de scrum van GRRC instabiel bleek en aan alle kanten wankelde waardoor die meerdere malen opnieuw moest worden neergezet. Ook de Hoekse verdediging raakte minder waterdicht; het shiften ging niet geheel efficiënt zodat Rotterdam door een overlap kon doorbreken. Maar nadat de trainer hen hierop had gewezen en even kort had toegesproken, kregen de oranjegroene dames al snel weer de overhand. Zo werd met een prachtige tackel door de 2e center Lonneke Zuidgeest, een break van Rotterdam voorbij de 22 meter lijn onderschept en hiermee een try voorkomen. En dus hadden de dames alle reden om met een voldaan gevoel de rust in te gaan.

Na rust kwamen de Hookers nog sterker terug. Ze lieten werkelijk mooi spel zien dat geheel volgens het boekje verliep. Vanuit goed opgezette rucks kwam de bal netjes de lijn in met keurige passes welke niet werden gemist. Uiteindelijk wist de scrum-half Daisy Bijsterveld dit mooie samenspel overtuigend te beëindigen met een prachtige teamtry. Hierna volgden enkele wissels, onder wie Gina Ibeawuchi die haar debuut in het damesteam maakt, en was het Hoekse team weer wat frisse benen rijker. Dit zorgde onder meer voor een uitbraak van winger Fleur Wijgerse die met haar effectieve hand – offs een heel eind richting Rotterdams gebied kwam.

Zo kwam er een einde aan een hele mooie en vooral plezierige wedstrijd die voor beide teams winst opleverde. De winst van de Dames Hookers bestond eruit dat met deze laatste wedstrijd het bewijs is geleverd dat zij binnen slechts een half jaar tijd zijn uitgegroeid tot een zelfverzekerd team dat zowel aanvallend als verdedigend een gevaar kan zijn voor de tegenstander. Een tegenstander als Rotterdam, dat al jaren competitie speelt en hoog in de lijst staat. Dat onze dames deze enorme vooruitgang niet alleen aan eigen inzet hebben te danken maar vooral ook aan de zeer constructieve training op niveau door Shereza Pool, moge duidelijk zijn. En hoewel de competitie is afgelopen, gaan de trainingen gewoon door. Eerst nog op ’t veld waarna over ’n kleine 2 maanden weer op ’t strand; Ameland, here they come!

Advertentie