Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets op rozen

De nuttige en mooie overwinning die de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week boekte tegen hun grootste concurrent DSR-c was er eentje om in te lijsten, maar behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst dus werden voor het nieuwe duel in en tegen Den Haag de messen weer geslepen. The Bassets wilden kostte wat het kost hun ongeslagen status behouden, zodat er fris en fruitig gestart werd. In de Hofstad werd de rode loper niet uitgelegd, zodat The Bassets het op eigen kracht moesten doen. Score bleef lange tijd uit, maar na 25 minuten was het dan toch raak. Lang konden The Bassets van hun 5-0 voorsprong niet genieten. Direct na de spelhervatting noteerde HRC de gelijkmaker, 5-5. Met horten en stoten kregen de Sassenheimers terrein winst met als beloning hun 2e try op het scorebord, met 5-12 werd de denkbeeldige thee gehaald.

In de 2e helft waren The Bassets zeker de betere ploeg op het veld, maar in de afwerking waren ze veel te slordig. Kansen genoeg, maar die benutten ze slechts twee keer. De Hagenaars deden een kleine duit in het zakje, maar konden het tij daarmee niet keren, zodat na het verstrijken van de zuivere speeltijd The Bassets als winnaar met 10-24 van het veld stapte.

Door Interlands zijn The Bassets nu een maand vrij van competitieverplichtingen en gaan zij zich prepareren in trainingscentrum Papendal, zonder op de zaken vooruit te lopen, op het haast niet meer te missen kampioenschap. Die proberen ze op 1 maart as. in Utrecht binnen te slepen, K.O. 14.30 uur.

Advertentie