Ingezonden door Tijmen Vader:
Jacob Meiboom nieuwe combinatiefunctionaris voor Alkmaar

Met gepaste trots kunnen we melden dat er vanaf januari 2015 een nieuwe combinatiefunctionaris is gevonden in de persoon van Jacob Meiboom. Jacob is geen onbekende voor de club en heeft ook al veel ervaring met het geven van scholenrugby. Met zijn stichting Tagrugby Nederland geeft hij door heel Nederland met een groep trainers lessen op scholen. Kijk voor meer informatie op http://www.tagrugbynederland.nl

Als combinatiefunctionaris zal hij het naschoolse project Sport X overnemen van Tijmen. Steeds voor een periode van vier weken komt hij naar een basisschool om de kinderen kennis te laten maken met de rugbysport. Daarnaast krijgt hij vanuit de combinatiefunctie ook de mogelijkheid om de club te ondersteunen als jeugdtrainer. Dit doet hij nu al als trainer van de mini’s en van de dames.

Als combinatiefunctionaris RTC (Regionaal Talent Centrum) zal Tijmen ook betrokken blijven bij het scholenrugby in Alkmaar. Met de inzet van Jacob kan Tijmen zich meer gaan richten op de ontwikkeling van de talenten van de Rugby Academy NoordWest (lootonderwijs) en de groei van de jeugdafdeling van Alkmaarse Rugby.

De toekomst ziet er goed uit voor de rugbysport in gemeente Alkmaar. Heel veel scholen volgen clinics en lessen en de komende periode zal dit met de steun van Jacob alleen maar meer worden. Het Alkmaar Scholen Kampioenschap (ASK) staat weer op het programma voor de middelbare school en via o.a. What’s Your Game zullen ook basisscholen kennis maken met de rugbysport. De ervaring en enthousiasme die Jacob meeneemt als speler en trainer is een grote aanwinst voor de Alkmaarse Rugby club en het rugby in Alkmaar.

Advertentie