Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets rugby show

De nipte overwinning die de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week behaalde zette Bassets trainer Robert Broers deze week aan het denken, want de opponent die zou aantreden in Sassenheim voor de volgende competitiewedstrijd was van een heel ander kaliber. Dat is de nummer twee en de grootste concurrent van The Bassets, de Delftse studenten, die onder leiding staan van oud Bassets trainer Michiel Snijders die graag z’n oude werkgever wel een loer wilde draaien. Om de studenten te verslaan zouden The Bassets uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen en niet zoals voorbijgaande weken. Dit was bij het vijftiental er deze week goed ingestampt en vanaf de eerste minuut moest er keihard gebikkeld worden. Dit was niet tegen dovenmansoren gezegd. Direct na het 1e fluitsignaal vlogen de kemphanen op het leren speeltuig, bikkel harde tackles op snoeiharde breaks waren aan de orde van de dag. Het massaal toegestroomde publiek zat te likkenbaarden op de tribune en schreeuwden hun kelen schoor. Twee penalty’s benutte The Bassets en de studenten deden dit een keer. De rust zou met een stand van 6-3 bereikt zijn, maar Bassets speler Benjamin Blom vond dit te weinig en in de laatste seconde maakte hij een interceptie en rende alsof zijn leven er van afhing het hele veld over en scoorde de 1e try en conversie zodat de ruststand eindigde op 13-3.

De 2e helft begon waar het mee geëindigd was, met rugby met een hoofdletter “R”. Beide teams maakte er een wervelende show van, waarbij score niet kon uitblijven. Een lepe kick van Roger Scheffer en het alert reageren van ploeggenoot Daniel Smit leverde een fraaie try op en iets meer lucht voor The Bassets. Helaas kon deze wedstrijd voor het publiek niet eeuwig duren, maar voor de spelers die aan het eind van hun latijn waren floot de goed leidende scheidsrechter na het verstrijken van de tijd af met een verdiende winst voor The Bassets, 18-3. Met een marge van 15 punten verschil in de competitie lijkt het haast niet meer stuk te kunnen, maar The Bassets zullen niet te vroeg juichen, want volgende week wacht een nieuwe uitdaging, dan gaan ze naar Den Haag en spelen dan om 14.30 uur tegen de plaatselijke R.C..

Advertentie