Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club verzaakt niet.

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om de top zes posities. Op Sportpark Wouterland, onder toeziend oog van de sponsors, winnen de Duinranders met 44-24 van concurrent RC Eemland. Ook de andere kandidaten voor de kampioenspoule voegen woord bij daad en winnen allen met bonus hun wedstrijden. RC the Dukes blijven koploper, met de Castricumse Rugby Club stationair op de bronzen positie.

Michael Cahsay Memorial Trophy blijft in Castricum!

De topper tussen Castricum en Eemland van vandaag is aangegrepen om de sponsors van de Castricumse Rugby Club in de accommodatie op Wouterland te ontvangen. Natuurlijk staat de rugby centraal bij deze bijeenkomst en er wordt afgesloten met een primeur. De trailer van de ALL BLACKS 7S film wordt vertoond aan onze financiële weldoeners alvorens ze plaatsnemen op de tribune voor de Topper. Deze wedstrijd gaat niet alleen om de punten, ook de Michael Cahsay Memorial Trophy staat op het spel. Cahsay, voormalig speler van Eemland en Castricum sterft onverwachts in 2012 en beide clubs slaan de handen ineen voor een nieuwe traditie. De 1ste wedstrijd van het seizoen staat voortaan in het teken van Michael. Onder toeziend oog van Esther Cahsay en haar twee jonge zoons, vangt de wedstrijd aan met een oorverdovende minuut stilte. Onmiddellijk slaat de vlam in de plan en moet de thuisploeg vol in de verdediging, Eemland voert de druk op en een noodremactie geeft de gasten de mogelijkheid tot score via een penalty, welke wordt gemist. Na de openingsfase gaat de strijd gelijk op en is het Cas welke de eerste punten via Matt Ball op het scorebord zet. Deze score wordt vrij snel gepareerd door RCE, stand 3-3. Hierna nemen de Castricummers stevig het heft in handen met tries van James Ravlich, James Makea en Lachie Pigott. Ball converteert 1 maal raak. Eemland ziet alleen kans te scoren via penalties. De ruststand 20-9. Ook in de tweede helft heeft de Castricumse Rugby Club het beste van het spel en dit wordt bevestigd door een geconverteerde try van Ball. Hiermee is het bonuspunt binnen. Pieter Bob Wierenga neemt een voorschot op een grotere score via een try met bonus, nadat de gasten hun vierde penalty raak schoppen. Dit is ook niet aan dovemans oren gezegd voor Menno Reichsteiner die zijn penalty benut. De aandacht verslapt enigszins aan Castricum kant, waardoor een flitsende actie vanuit de Eemland lijn de eerste try voor de gasten aantekent. Hierna volgt een periode waar Cas RC de bovenliggende partij is, maar dit niet weet te zetten in scoren. Een snelle uitbraak aan Eemland zijde wordt teniet gedaan door een geweldige tackle van Reichsteiner. Het fase spel van de Castricummers wordt prima afgerond door Joost Kramer, waarbij Ball de bonus benut. Het debuut van oud Casser Rik Hogewerf is daar en hij staat aan de basis van het laatste wapenfeit van Eemland, een geconverteerde try. 44-24 is de eind uitslag en met Michael Cahsay Memorial trophy wordt door de zoons van Esther en Michael aan captain Wierenga uitgereikt. Een geweldige start en finish van een belangrijke wedstrijd in de Lotto Ereklasse.

De Castricumse Rugby Club is van start met de reeks tegen toppers. Volgende week zaterdag 8 November staat de Haagsche Rugby Club tegen de Castricumse Rugby Club gepland. Let op, kick off tijd is dit keer 14.00 uur!

Advertentie