Nele Dooms op HLNBE:
"Rugby voor kids is booming business"

"Rugby voor kinderen is booming business", zegt Alain Buyens, voorzitter van de Dendermondse Rugbyclub. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen sinds dit seizoen bij de club terecht. Er werd gestart met een vijftal kindjes, maar na een paar weken zijn het er al 26. "Maar frontale aanrakingen beperken we bij de allerkleinsten tot een minimum."
Rugbyclub Curtrycke uit Kortrijk pakte er deze week mee uit: de club verwelkomt vanaf dit seizoen al kinderen vanaf acht jaar om rugby te beoefenen. In Dendermonde kijken ze daar niet van op. De rugbyclub liet al kinderen vanaf zes jaar toe om met de sport te beginnen. Maar vanaf dit seizoen is die leeftijdsgrens zelfs nog verlaagd naar vijf jaar. "Een bewuste keuze", zegt voorzitter Alain Buyens. "De Bond heeft de leeftijdsgroepen aangepast van U7, U9, U11 enzovoort naar even leeftijdsjaren. Als we alles bij het oude lieten, zouden kinderen pas vanaf U8 kunnen instappen. Daarom kozen we ervoor ook een U6 in te richten met kinderen vanaf vijf jaar. Op de leeftijd kiezen de meeste kindjes voor een bepaalde sport. Maken ze een andere keuze, dan ben je ze natuurlijk kwijt voor de rugby. We willen hen de kans geven ook deze sport te leren kennen. Terwijl op een eerste training begin september een vijftal vijfjarigen opdaagden, zijn dat er nu wekelijks meer dan 25."

Zie verder: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-lede/-rugby-voor-kids-is-booming-business-a2101136/

Advertentie