Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets wint ware thriller

Na een korte onderbreking van twee weken ging de competitie voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zondag weer van start. Op het programma stond meteen de kraker tegen de studenten van Delft, DSRC genoteerd. The Bassets staan in de competitie fier boven aan, maar voelen de hete adem in hun nek van DSRC, die bezetten namelijk de tweede plek. De winnaar van die middag zou koploper worden of blijven dus de messen waren geslepen en het beloofde een heet middagje in Delft te worden en dat werd het ook. Beide teams gaven niets cadeau, hoewel The Bassets licht veld overwicht hadden kwamen ze niet tot score. Toen Bassets speler Carlos Kuijten voor tien minuten naar de strafbank moest lukte dat Delft wel. Met twee penalty’s en een geconverteerde try dachten ze met 13-0 de rust in te gaan, maar Leon Wilson drukte vijf punten die door Erik Wijten knap geconverteerd werd, 13-7.

In de 2e helft begon de thriller pas echt. De verdediging van Delft leek wel dicht gemetseld, maar toch vond Alex Ouwehand een piep klein gaatje en bracht de stand op 13-12. De tijd leek voor Delft voorbij te sluipen en voor The Bassets liep de klok veel te snel, dit zou roet in het eten kunnen gaan gooien. In het slot offensief werd alles of niets gespeeld waarbij Delft aan de noodrem moest trekken. Met een terecht gegeven strafschop werd het plots muisstil, Benjamin Blom moest de trekker overhalen en koelbloedig als hij is voltrok hij het vonnis en schoot The Bassets naar 13-15. Deze wedstrijd verdiende twee winnaars maar het waren The Bassets die de partij pakte zodat ze de eerste plaats blijven bezetten en die ze zondag as. weer gaan verdedigen in Sassenheim tegen HRC uit Den Haag, K.O. 14.30 uur.

Advertentie