Ingezonden door Naomi Hut:

14de JVB Jeugdtoernooi bij RC The Hookers

Afgelopen zaterdag was de 14de editie van het Jan van Burg Toernooi bij Rugbyclub the Hookers in Hoek van Holland. Het Jan van Burg Toernooi is 15 jaar geleden in het leven geroepen ten ere van Jan van Burg, de oprichter en nog steeds president van RC The Hookers.

Ruim 325 spelers van de leeftijdsklasse onder 9, onder 11 en onder 13 van Clubs uit Uden, Tilburg, Rotterdam, Leiden, Sassenheim, Gouda en Delft kwamen naar de Rondgang in Hoek van Holland om op dit, bij andere rugbyclubs, zeer populaire toernooi te spelen.

Na een luide knal waarbij een rugbybal doormiddel van een carbidschieter van de ene naar de andere kant werd geschoten gingen de 27 teams vol overgave van start.

De wedstrijden, gefloten door de eigen jeugd en senioren van The Hookers, waren overladen van prachtige acties. De Rugbysport, een harde maar bijzonder faire sport waar vriendschap, kameraadschap en sportiviteit hoog in het vaandel staan, is vooral onder de jeugd ( en ouders) steeds populairder aan het worden waardoor de clubs over een steeds bredere jeugd kunnen beschikken.

Dat de sport qua niveau ook groeit was dan ook duidelijk terug te zien in de spectaculaire wedstrijden.

Het enige minpuntje van de dag was een voorval met een Tilburgse speler die in een actie verkeerd ten val kwam en last van zijn nek had waardoor er een Ambulance opgeroepen moesten worden.

Tot ieders verbazing was ook de trauma helikopter uitgerukt die even later op het veld van The Hookers landde. Onder luid applaus van de ongeveer 650 spelers/ouders verliet de speler in de ambulance het veld, een enorm kippenvel moment, We zijn blij om te melden dat de spelers gelukkig niets ernstigs heeft overgehouden aan zijn verkeerde val en aan eind van de middag weer naar huis kon.

Na dit incident en overleg met de Tilburgse gasten werd het toernooi hervat.

De spelers herpakten zich allemaal verrassend snel en vooral de teams van Delft, RRC Rotterdam, Diok Leiden voerden op alle leeftijdsniveaus de boventoon.

In de finale ronde deden de teams er, ondanks de uitputtende voorronde, nog een schepje bovenop en was het voor de toeschouwers echt smullen geblazen.

De welverdiende eerste 3 plekken gingen uiteindelijk naar :

Mini’s ( onder 13 )

1) RRC

2) Bassets

3) Diok

Benjamins ( onder 11 )

1 ) Delft

2 ) Diok

3 ) Gouda

Turven ( onder 9 )

1 ) Delft

2 ) RRC

3 ) The Hookers

Zij kregen uit handen van Ron Groeneweg, een van de oprichters van de jeugdafdeling van The Hookers een prachtige beker.

De teamcaptains van de finalisten bedankten, ondanks hun soms nog jonge leeftijd en op de in Rugby zo gebruikelijke wijze, in een speech hun teamgenoten, tegenstanders, de leiding en organisatie.

The Hookers kijken, ondanks het voorval met de jeugdspeler van Tilburg, tevreden terug op deze dag. Een dag waarop er door de ouders ook de nodige acties werden gehouden om geld bijeen te brengen om een tour naar het buitenland, ten ere van het 40 jaar bestaan van The Hookers dit jaar, mogelijk te maken

Advertentie