Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets vrouwen berensterk

Het vrouwenteam van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim speelt al jaren een grootte rol van betekenis in de landelijke competitie en dit jaar zal iedereen dit team moeten vrezen, want het team is sterker dan ooit tevoren. Het vrouwen rugby team is fit en het basis rugby ontgroeit. Zij kunnen nu de tegenstanders de les lezen met volwaardig rugby, dit komt mede door de terugkomst van diverse speelsters naar Sassenheim met daarbij Nederlands beste speelster Kelly van Harskamp. Van Harskamp was tot voor kort professioneel rugby speelster in dienst van de Nederlandse Rugby Bond (NRB). In de oranje selectie was zij de sterkste schakel en werd internationaal gevreesd voor haar bijzondere snelheid en kracht, die niet zou misstaan in de atletiek wereld. Haar internationale bijnaam “The Flying Dutch Woman” maakt zij op ieder toernooi waar en door haar optreden werd zij in 2011 uitgeroepen als werelds beste rugbyspeelster. Dit oranje is zich al jaren aan het voorbereiden voor de Olympische Spelen in Brazilië 2016, maar Van Harskamp kon zich daarvoor niet meer voor de volle 100% op concentreren. Zeven dagen in de week en in de schaarste vakantie periode werd van haar scherpte en discipline verwacht en dat zoog haar batterij langzaam maar zeker leeg. Zij besloot daarom haar Olympische droom in de koelkast te zetten en haar batterij weer op te laden bij The Bassets en dat dit een goede keuze is, is te zien in de wedstrijden van The Bassets Babes. Zij speelt weer als vanouds en met Van Harskamp als troef is het toch al sterke dames team een kandidaat voor de landstitel. Zij verloren vorige week nipt met slechts 3 punten verschil van de regerend landskampioen RUS in Utrecht. Maar dat verlies blijft zonder gevolgen, omdat ze zich zeker gaan plaatsen voor de kampioen- poule later dit seizoen en dat het Bassets Babes team in die poule thuis hoort lieten zij zondag met alle gemak zien, toen werd Rugbyclub Maastricht met een niets op af te dingen 105 tegen 0 terug naar Limburg gestuurd.

Het team zit daar mee op rozen en kijken nu alweer reikhalzend uit naar de volgende confrontatie en die is zondag 9 november, dan spelen ze uit tegen Thor in Delft, K.O. 14.30 uur.

Advertentie