Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

Rugbyclub DIOK eert beste spelers van het seizoen

Tijdens het jaarlijkse spelersgala bij rugbyclub DIOK zijn Leon Koenen en Eefje van der Harst uitgeroepen tot beste spelers van het seizoen. Leon Koenen hoort al sinds zijn komst naar DIOK in 2008 elk seizoen bij de betere spelers, maar dit seizoen gooide hij er nog een schepje bovenop. Een geweldige, multi-inzetbare teamspeler die zo’n beetje op alle posities in de lijn uit de voeten kan. Met zijn allround skills en spelinzicht brengt hij altijd wat extra’s en ook dit seizoen heeft hij in veel wedstrijden het verschil gemaakt. Bij de dames ging Eefje van der Harst met de hoofdprijs naar huis. Als echte crash-center heeft zij zich in het kampioensjaar van de DIOK dames flink kunnen uitleven. Zo gaf zij vele tegenstanders het nakijken, en scoorde ze er dit seizoen flink op los. Reden voor trainer Paul Morris om haar tot speelster van het jaar uit te roepen.

Rookie of the year bij de heren werd Thom de Ruyter. De center maakte zoveel indruk bij DIOK dat hij meteen zijn debuut mocht maken bij Oranje. Prompt scoorde hij meteen een try in zijn debuutwedstrijd tegen Israël. Ook bij de dames ging de titel ‘talent van jaar’ naar iemand die meteen is doorgedrongen tot Oranje. Fullback Kim Hofstede maakte in haar eerste seizoen zoveel indruk met haar sterke runs en try-saving tackles, dat ze al na een paar wedstrijden een uitnodiging van de bondscoach voor Oranje ontving. Aan beide spelers kan DIOK de komende jaren nog veel plezier gaan beleven.

Er waren ook nog andere awards te verdelen tijdens het spelersgala, waaronder de ‘thumbs up award’ voor de-niet-kapot-te-krijgen ultieme teamspeler Nicolette Quaedvlieg en de kleng van het jaar-award voor Marije Groen. Bij de heren ging Chez Crosbey met de ‘Mooiboy’ award naar huis, en kreeg captain Vincent Grimbergen de ‘man of steel’ award. Bij DIOK2 waren Kees Westmaas (beste speler), Joris Bonarius (talent) en Josse Hoeksema (tackle v/h jaar) de winnaars, bij DIOK3 waren dat Victor Voogd (beste speler) en Nino Termini (talent). Bij de Colts tot slot, werd jeugdinternational Robin Moenen tot speler van het jaar uitgeroepen.

Na het uitreiken van de prijzen volgde nog een super feest met DJ Kelly, die dus niet alleen in het veld big hits weet te maken.

Advertentie