Ingezonden door Eefje van der Harts, foto Els Barnas:

DIOK-spelers winnen met Oranje van Malta (10-33)

Op Malta heeft het Nederlands rugbyteam van bondscoach Alex Chang met 10-33 gewonnen van Malta. Dankzij de overwinning op Malta promoveert Nederland bovendien naar Poule 1B, de derde klasse van Europa.

In het Hibs stadium van het stadje Paola kwam Nederland al na zes minuten op een 0-7 voorsprong. Hoewel Malta daarna wat terug deed, liep Nederland binnen 30 minuten al uit naar een 5-21 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. In de tweede helft begon Malta sterk en kon het terugkomen tot 10-21. Na een kwartier in de tweede helft nam Nederland toch weer het initiatief over. Aanvoerder van Oranje Vincent Grimbergen scoorde de 10-26. Er werd daarna volop gewisseld aan Nederlandse kant, en een score bleef even uit. Maar in de blessuretijd was het alsnog Leon Koenen (DIOK) die met een try en zijn vierde conversie de voorsprong vergrootte tot 10-33. Een dik verdiende overwinning en bovendien een prachtig mooie uitslag.

Volgende week zaterdag 12 april speelt Nederland in Amsterdam een thuiswedstrijd tegen Litouwen. Oranje kan dan aan het eigen publiek laten zien waarom het nog ongeslagen is in poule 2A en waarom het toe is aan een hoger niveau.

Meer informatie:
http://www.fira-aer-rugby.com/group-127.htm

Advertentie