Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

Het tweede team van de Castricumse Rugby Club kampioen.

Precies zoals het hoort, spanning tot de laatste competitiedag en dan de ontlading. Na de goede overwinning op de Amsterdamse AC, 14-25, mogen de mannen van trainers Hans Marcker en Ben Scheerman zich kampioen laten kronen. De beloning voor het kampioenschap is de promotie naar de 1ste klasse. De Cas Shadows hebben een prima seizoen achter de rug en hebben in een moordende competitie in de 2de klasse Noord, prima hun hoofd boven water weten te houden. Runner up de Bulldogs zullen via de nacompetitie het ticket naar de 1ste klasse proberen af te dwingen.

Winst bij AAC, kampioenschap 2de klasse Noord!

Een onvervalste clash der Hollanders stond vandaag op het programma en naast de sportieve motivatie, altijd willen winnen, stond het kampioenschap van de 2de klasse Noord op het spel. Bij winst, met of zonder bonuspunt, zouden de Castricummers kampioen worden en dat was al een tijdje geleden. In de Development klasse, waren de mannen onverslaanbaar, maar dat waren de mooie tijden van weleer. Ogenschijnlijk leken de Shadows geen last van de kampioenskriebels te hebben. Langzaam maar zeker werd er gewerkt aan de eerste score en die werd gevonden via Joep Hafkamp die attent de passing van Job Verhofstad tot een try verwerkte. De conversie was een eenvoudige prooi voor Andretti van Riet. Amsterdam deed wat terug via twee penalties, de ruststand werd verzorgt door van Riet met een geconverteerde try. (6-14) Na de thee verkleinde AAC de achterstand tot vijf punten en de tries aan beide kanten, voor Castricum door Daniel Zwijnenberg, bracht hier geen verandering in. Van Riet hield het hoofd koel en bracht de eindscore op het bord van 14 – 25 met twee rake penalty kicks. Wederom is van Riet de topscoorder, echter de overwinning op AAC was een team effort. Het team dat gedisciplineerd speelde tot het eind. Trainer Hans Marcker, als altijd kritisch op het getoonde spel, ziet het kampioenschap als kroon op het harde werken van de Shadows en het management. De Castricumse Rugby Club is trots op haar reserves en feliciteert de Shadows van harte met het kampioenschap en de promotie.

Advertentie