Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets II Kampioen

Na een jaar hard bikkelen is het 2e team van Rugbyclub The Bassets uit Sassenheim kampioen in de 4e Klasse geworden en daarvoor moet alle lof naar de spelers en management van dat team. Aan het begin van het seizoen had de technische commissie onder leiding van Peter Schrama de wens al uitgesproken, dat het reserve team dichter bij het niveau van het vlaggenschip Bassets 1 moest komen. Om zo de talentvolle spelers makkelijker te kunnen laten instromen in Bassets 1. Op deze manier heeft hoofdtrainer Robert Broers meer keuze en troeven in zijn handen . Het kampioenschap is belangrijk omdat The Bassets met heel de vereniging de ambitie hebben om op het hoogste niveau te komen in Rugby Nederland. Met de promotie van Bassets II is daarmee de 1e stap gezet. Twee maanden geleden leek dat nog even mis te gaan toen de onderlinge wedstrijd, tegen Bassets grootste concurrent om het kampioenschap Ascrum 3 uit Amsterdam verloren werd. Door winst van Ascrum op The Bassets namen ze de nummer 1 positie over, maar enkele weken later gaven ze dit weer in handen van The Bassets.Vanaf dat moment deden The Bassets er alles aan om het kampioenschap binnen te slepen en in de laatste speelronde deden ze dat ook. Op eigen veld pakte ze de volle winst van 83-5 tegen RRC uit Rotterdam en was het kampioenschap en promotie een feit. De eerste grote stap voor het volgende seizoen is daarmee gezet.

Advertentie