Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets terug bij af

De rugbyers van The Bassets ut Sassenheim hadden een plezierige week achter de rug. Vorige week wonnen ze dik verdient van HRC uit Den Haag en aan een lange juridische zaak die The Bassets hadden aangespannen tegen de Nederlandse Rugby Bond (NRB) was eindelijk een positieve uitsluitsel uitgesproken door het hoogste rugbyorgaan, de Arbitrale Tucht Commissie (ATC). De NRB had in 1e instantie de regels uit het Wedstrijdwezen verkeert geïnterpreteerd, waarna The Bassets een hoger beroep aantekende bij de ATC, en die stelden The Bassets in het gelijk, en dat hield in dat er deze week maar liefst 10 competitiepunten bij hun saldo werd bijgeschreven. Met deze bagage gingen The Bassets goedgemutst naar Delft voor de confrontatie tegen de studenten aldaar (DSR-c).

De wedstrijd startte voor The Bassets goed. Vroeg druk zetten op de rappe studenten was ze op voorhand meegegeven, daardoor kwam de thuisploeg niet tot goede aanvallen. The Bassets kregen hierdoor veel balbezit en veldoverwicht, maar vergaten 1 belangrijk ding en dat was scoren, iets wat de studenten in de spaarzame momenten wel deden en tegen de verhoudingen in kregen ze voor de rust 10 punten op de teller. The Bassets daar in tegen door een try van Roger Scheffer slechts 5.

De 2e helft startte The Bassets vol vertrouwen maar zonder de echte wil om te winnen en plots liep het voor geen meter meer. Het was DSR-c wat de klok sloeg. Zij konden uitlopen naar een 18-5 voorsprong en was het voor The Bassets overleven en hopen dat een enorme oor wassing uit bleef. Ze bleven met krachten smijten, maar van normale aanvallen was geen sprake en werden ze op alle fronten afgetroefd. De voortdurende aanvalsgolf van DSR-c deed het ergste vrezen en The Bassets mogen van geluk spreken dat de thuisploeg slordig was in het afmaken van de talloze aanvallen waarvan ze er maar 1 benutte. The Bassets snakte naar het laatste bevrijdende fluitsignaal van de goed leidende referee. De laatste fluit klonk als muziek in de oren. Met een eindscore van 23-5 komen The Bassets nog goed weg uit Delft en zijn alle complimenten voor het Delftse team. Wat overblijft is de wonden te likken voor de Sassenheimers en zich gereed maken voor de wedstrijd van aankomende zondag in Sassenheim tegen WRCH uit Den Haag, K.O. 14.30 uur.

Advertentie