Ingezonden door Mieke Doll:

Castricumse Rugby Club incasseert eerste verlies bij RC ‘t Gooi

De Castricumse Rugby Club heeft afgelopen zaterdag haar eerste verlies moeten incasseren. In de laatste minuut trok RC ’t Gooi de partij naar zich toe om met 29 – 26 te zegevieren. De Haagsche RC toonden weinig ontzag voor RC Eemland en gingen met de volle winst aan de haal. Hetzelfde kan gezegd worden van the Dukes en Diok, die eenvoudig Amstelveen en de Hookers aan de kant zetten. Hilversum en Oemoemenoe hadden het duidelijk moeilijker tegen respectievelijk Waterland en Utrecht, maar wonnen wel met bonuspunt. De top zes kruipt weer dichter bij elkaar, Cas RC zakt een plaatsje in de rangschikking met nog een zeer zwaar programma voor de boeg.

Aanval is de beste verdediging

De periode van de waarheid is aangebroken. Zijn de mannen van Lister Kire en Rodney Hermans in staat om hun positie in de top zes te handhaven. Van de clubs die in aanmerking willen komen voor deze kampioenspoule hebben de Duinranders het zwaarste programma, dus we mogen aan de bak. Deze periode start met de uit wedstrijd tegen RC ’t Gooi en de Castricummers laten er geen gras over groeien. Binnen vijf minuten staat er 0 – 7 op het score bord door een prachtige actie van Romain Raine, die na een lange blessureperiode weer in de basis staat met de conversie van Menno Rechsteiner. Vervolgens neemt de thuisploeg het heft stevig in handen en moeten de gasten regelmatig aan de noodrem trekken, met penalties tot gevolg. Dat RC ’t Gooi over een uitstekende kicker beschikt blijkt aan de ruststand van 12 – 7. Direct na de thee is het wederom ’t Gooi dat punten scoort, dit keer via een geconverteerde try. De 19-7 stand schudde de Castricummers wakker en na twee afgekeurde tries en een gemiste penalty wordt de aansluiting bereikt door Job Wierenga en Reichsteiner (conversie). Het tempo wordt verder opgevoerd en met resultaat. Mark Wokke en Luuk de Geest zorgen voor de voorsprong op vijandig gebied, daarbij geholpen door Rechsteiner. De wedstrijd lijkt geheel gekanteld in het voordeel van Cas RC, echter geklungel in het eigen gebied helpt ’t Gooi weer in het zadel met een prachtig uitgespeelde try, waarmee de stand weer gelijk wordt getrokken. Spanning voelbaar in het veld en langs de lijn en je voelt hem al aankomen. In de laatste minuut wordt er voor de palen een penalty weggegeven, waardoor de eerste verliespartij van de Castricumse Rugby Club een feit is. Wel worden er twee punten meegenomen naar huis, welke zeer belangrijk kunnen zijn in het vervolg.

Aankomend weekend, zaterdag 30 november komt de Haagsche Rugby Club op bezoek op sportpark Wouterland. Een rechtstreeks gevecht om de topposities, dus absolute aanrader. KO zoals gebruikelijk om 15.00 uur.

Advertentie