Ingezonden door Patrick van den Bovenkamp:
RFC Gouda zoekt ‘veteranen’ en ‘ nieuwe’ rugby’ers in de leeftijd 30 en 40 plus in de regio

De Goudse rugbyclub RFC Gouda heeft, na jarenlang zonder te zijn geweest, weer een heus veteranenteam op de been gebracht. Net als voorheen zal het onder de naam “Gouda’s Glorie” spelen.

Een belangrijk verschil met de vorige editie is dat het Gouda’ s Glorie team niet alleen bestaat uit mannen en vrouwen die vroeger zelf rugby hebben gespeeld. Ook dertig-, veertigplusser die nooit eerder hebben gespeeld spelen mee. Op dit moment zijn dat vooral ouders van jeugdeden van RFC Gouda die nu, na eerst altijd aan de kant te hebben staan kijken naar de verrichtingen van hun kinderen, zelf willen ervaren wat er zo machtig mooi is aan rugby. Maar het team staat zeker ook open voor mensen uit Gouda en omgeving die eerder nog niet met de sport in aanraking zijn gekomen. De oud rugby spelers die deelnemen en de aanwezigheid van een gemotiveerde coach (oud speler en voorzitter van de club Patrick van den Bovenkamp) staan borg voor voldoende begeleiding bij de eerste ervaringen.

De veteranen hebben hun eigen vaste trainingsavond op woensdag om 20.00 uur. De bedoeling is dat ze hier voldoende skills gaan opdoen om zo’n 4 keer per jaar tegen andere veteranenteams de degens te kruisen.

Om het veteranenteam een langdurig succes te laten zijn is men op zoek naar meer aanwas. Aangezien RFC Gouda de enige rugbyclub is in dit deel van het Groene Hart verwacht de club dat er in de Goudse regio ongetwijfeld nog oud-rugby’ers wonen die zich niet bewust zijn van het bestaan van een rugbyclub in de buurt of die wel willen ballen en trainen maar geen wedstrijden meer binnen de competitie willen spelen. Zij zijn van harte uitgenodigd om op een trainingsavond eens een bezoekje te brengen aan sportpark De Uiterwaard in Gouda. Daarnaast zijn mensen zonder eerdere rugby-ervaring maar met de spirit om een geweldige sport te willen leren kennen zijn van harte welkom. Meer info over het veteranenrugby bij Gouda’s Glorie is te verkrijgen bij Jaap Cornelese (jaap.cornelese).

Andere categorieen

RFC Gouda heeft teams in alle leeftijdscategorieen (vanaf heel jong tot dus Gouda’s Glorie) en bij alle teams in nog plaats voor nieuwe enthousiaste leden. Informatie over rugby en de RFC Gouda kan worden verkregen via e-mail scrumplease. Kijk ook op onze website www.rfcgouda.nl.

Met sportieve groet,

Patrick van den Bovenkamp
Voorzitter RFC Gouda

Advertentie