(Foto: cfleidscherijn)

UTRECHT – Bij de Utrechtse Rugby Club, op Sportpark Rijnvliet, wordt op woensdagmiddag 6 november 2013 het tweede Utrechtse School Rugby Toernooi georganiseerd. Het toernooi is dé kans voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar om kennis te maken met deze snelle, fysieke en dynamische sport. Er hebben zich ruim 180 deelnemers opgegeven! Dat belooft een spannende middag te worden.

Op woensdag 6 november2013 van 13.00-17.00 uur zullen de velden van URC opnieuw hét decor vormen voor een spetterend toernooi vol rugbyplezier. Miranda van Zoelen, Combinatiefunctionaris bij de Utrechtse Rugby Club (URC), is druk bezig met de laatste voorbereidingen hiervan: ‘in februari organiseerden we ons eerste School Rugby Toernooi voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. Ondanks de kou deden er toch zo’n 50 leerlingen mee. Voor deze tweede editie hebben zich inmiddels ruim 180 deelnemers aangemeld, fantastisch!’.

Trainer Reinier Laurijsen is de afgelopen weken naar de verschillende basisscholen gegaan om rugbylessen te geven. Reinier: “we willen de leerlingen goed voorbereiden op het toernooi. Behalve dat elke school twee rugbylessen ontvangt, is er voor de deelnemers bij URC nog twee keer een open training. Vorige week hadden we ondanks de harde wind 25 kinderen op de training. Morgen misschien nog wel meer?”

Wat is er zo leuk aan rugby? Reinier, zelf al jaren actief lid: ‘bij rugby leer je bewegen, gooien, vangen, je leert goed om te gaan met een bal, je krijgt conditie en reactievermogen. Verder doe je rugby in teamverband. Door slim met elkaar samen te spelen en als team aan te vallen, te scoren en te verdedigen kom je veel verder dan wanneer je dat in je eentje doet. Bovendien is er in het team voor iedereen – dik, dun, groot of klein – een eigen positie’. Kortom, rugby is een superleuke en gezellige sport!

Het organisatie-duo heeft er zin in. Miranda van Zoelen vertelt dat er teams meedoen uit Leidsche Rijn, maar ook uit Overvecht, Hoograven en zelfs de Bilt. Het wordt een spannende middag. Wie gaan er op 6 november met de prijzen naar huis?

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 oktober 2013

via Veel aanmeldingen Utrechtse School Rugby Toernooi – Utrecht – dichtbij.nl – Utrecht-en-Leidsche-rijn.

Advertentie