Michiel Snijders via facebook:
DSR-C heroisch naar Lustrumwinst

In hun lustrum week moest de DSR-C als slotakkoord aantreden tegen de reserves van t Gooi. Hoewel, reserves, door de warrige regelgeving binnen de NRB betekent een weekend waar de Ereklasse vrij is meestal dat de reserve teams door het gehele land tot de nok toe gevuld zijn met Ereklasse spelers, en dit weekend was het niet anders. Een team bestaande uit 13 man van de selectie van het Gooi 1 van het vorige weekend,aangevuld met enkele sterke mannen op de terugweg van een blessure, en wat sterke ,vaste tweede teamkrachten was richting de TU Delft afgereisd om het lustrumfeestje van DSR-C een minder einde te laten beleven. Door het ontbreken van topscorers aan Delftse kant Rene Kersten en Karel Goense leek het een zure en zware zondagmiddag te gaan worden.Dit werd het ook, maar niet voor de studenten ;vanaf het eerste fluitsignaal toonden zij zich veel gretiger dan de mannen uit Naarden, en met prima rugbyspel, en ogenschijnlijk niet gehinderd door de zware wind, werd keer op keer de buitenkanten opgezocht.Doordat ook in de scrums en lineouts Delft de bovenliggende partij was, konden ze snel uitlopen naar een 12-0 voorsprong, door tries van Lars de Lange en Quinten Cremer,waarna de wedstrijd op een neer golfde, en na scores van de kanonnen Hielckert en Stafford volgde bij een 19-12 stand een minder moment, toen DSR-C scrumhalf Robert Levenbach met een enkelbreuk en onzet kuitbeen per ambulance werd weggevoerd.
Na de hervatting was t wederom Delft dat de boventoon voerde en uitliep naar een 23-17 voorsprong,na een tegentry van Rama Chand en daarmee de laatste minuten inging.Echter geen slotoffensief van t Gooi maar een prachtige try van Oscar Binnenveld zorgde ervoor dat de DSR-C een overwinning behaalde op een ereklasse waardig team.Natuurlijk werden er na afloop de nodige biertjes gedronken en complimenten in ontvangst genomen van de coach van het Gooi en alle spelers.
De prima leidende Dirk Heuff zag dat het een mooie , winderige rugbymiddag was aan de Mekelweg, en vond het goed .Volgende week wacht voor de studenten in de tentamenweek de WRCH uit Den Haag , een zware klus wederom.Met de inzet van gister kunnen ze ook deze strijd met vertrouwen tegemoet zien.

Advertentie