Ingezonden door Rob Koelewijn:

Alle elementen tegen The Bassets

Na de knappe overwinning die de rugbyers van The Bassets vorige week behaalde op ’t Gooi uit Naarden was de hele week de stemming opperbest bij het 15tal. Dit gevoel wilden zij graag vast houden, maar dan moest er wel gewonnen worden en USRS, de studenten in Utrecht, moesten daar de dupe van zijn. In Utrecht startte de wedstrijd met een straffe wind tegen en dat was voor The Bassets verre weg van ideaal en als dan ook het leeuwendeel van de spelers niet de absolute scherpte heeft werd het al snel die middag een moeilijke opgave. Zeker toen de studenten al 10 punten op het bord bij elkaar gesprokkeld hadden. Het geloof kwam terug toen Michiel van der Plas (try) + Bob Koppier (conversie) de aansluiting vonden, 10-7. De elementen bleven tegen zitten, waarbij de leidsman van die middag ook een duit in het zakje deed, maar de rust werd met een 17-7 zonder al teveel kleerschuren gehaald, zodat in de 2e helft het tij kon keren. Zeker toen aanvoerder Roger Scheffer een 5 punter pakte en Koppier zijn voeten liet gelden, 17-14, maar na wat discutabele beslissingen van de man met de fluit wilden Scheffer daar het fijne van weten. Hierop werd hij pardoes buiten de lijnen gestationeerd. Toen was het lont uit het kruitvat en was het bij The Bassets open huis, 31-14, maar het slotakkoord was met een man minder toch weer voor The Bassets. De tank op twee benen, Tom van der Krogt, nam de studenten op de horens en maakte die middag zo nog iets dragelijker en was er met strijd verloren. Alle elementen die je op een middag als deze wel mee moet hebben zaten tegen, maar daar kunnen The Bassets niet stil bij blijven staan, want volgende week wacht er nog een zwaardere klus. Dan spelen ze in Driebergen tegen het uit de Ereklasse gedegradeerde Panthers, K.O. 14.30 uur.

Advertentie