Ingezonden door Mieke Doll:

De Castricumse Rugby Club wint het openingsduel

Het duel om de Michael Cashay Memorial Trophy. tussen RC Eemland en Castricum RC, is in het voordeel van de zwart-gele formatie uit Castricum beslist. Met nipt verschil van 29-35 pakten de Duinranders en passant de vijf punten. Geen verrassingen deden zich voor in de eerste ronde van de Lotto Ereklasse. Landskampioen ’t Gooi beleefde een lastige eerste helft in Amstelveen en Hilversum scoorde er lustig op los bij het Zeeuwse Oemoemenoe. The Dukes , Den Haag en Diok wonnen hun vijfpunters tegen respectievelijk Utrecht, Waterland en de Hookers.

De kop is eraf!

De openingswedstrijd van de Castricumse Rugby Club is er één met een bijzonder tintje. Vorig jaar is in oktober een traditie opgestart, de Memorial Trophy ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden Michael Cashay. Deze Trophy is de inzet voor de wedstrijden tussen RC Eemland en Castricum RC, immers Cahsay heeft tijdens zijn actieve rugbycarrière voor beide clubs gespeeld. Het maakt iets in de teams los en daar mochten de toeschouwers van genieten. Er werd hun een aantrekkelijke wedstrijd voorgespiegeld met een openingsscore door de gasten in de persoon van Kevin Bakker, de nieuwbakken Europees Kampioen. Daarna was het Eemland dat de scepter over de Amersfoortse velden zwaaide met twee tries. Er werd een tandje bijgezet en Roy Schermer en Marnix van Balgooi bogen de achterstand om in een kleine voorsprong. Bakker zorgde voor de ruststand 10 – 17. Na de thee ging de formatie uit Castricum door met scoren. Luuk de Geest zag zijn inspanning beloont met een try, welke door de thuisploeg werd gecounterd met een tegen try. Het geloof in de goede afloop bleef zo voor beide ploegen levend. Toch zagen de Duinranders kans om verder weg te lopen door een try van Zac Jungman, waarbij de conversie werd raak gekickt door Menno Rechsteiner . Eemland stelde daar een penalty try tegenover na herhaalde overtredingen in het in goal gebied van CasRC . Echter ook Eemland moest de gasten van hun tryline afhouden door het begaan van overtredingen en de twee gegeven penalties werden prima benut door Rechsteiner. Het laatste wapenfeit kwam op naam van de Amersfoorters met een geconverteerde try, waarmee de eindstand werd bereikt van 29 – 35. Er braken nog hete minuten aan tot het slot van de wedstrijd, er werd niet meer gescoord. De winnende captain Pieter Bob Wierenga kreeg uit handen van Raphael en Gabriel Cashay, de Memorial Trophy overhandigd.

Volgende week hebben we een thuiswedstrijd op het programma staan. De Amstelveense Rugby Club komt op bezoek op Wouterland. Kick off 15.00 uur.

Advertentie