Dinsdag 27 en woensdag 28 augustus geeft Rugby Club Groningen haar grootste sportclinic ooit! Het Zernike College te Haren zal deze dagen bekend worden gemaakt de rugbysport, één van de nieuwe olympische sporten in 2016! Een enerverende teamsport voor iedereen.

De scholen zijn namelijk weer begonnen en zo ook het seizoen voor het rugby. Rugby Club Groningen is altijd actief om het rugby onder de aandacht van de jeugd te brengen en ook dit seizoen zijn er weer een aantal scholen benaderd door de RCG. Gezien het rugby een sport is voor iedereen, geeft de Stadse club deze op het voortgezet onderwijs in de stad Groningen en de omliggende gemeenten.
In de laatste jaren ziet RCG de aandacht en interesse gestaag groeien, waarbij de jeugd met veel enthousiasme deelneemt aan deze snelle en stevige sport. Gedurende deze clinics word de jeugd bekend gemaakt met de basis van het rugby, waar teamspirit en respect de belangrijkste grondbeginselen zijn.

Diverse onderwijsinstellingen, maar ook een aantal bedrijven, hebben reeds mogen genieten van een introductietraining. Nu is het de beurt aan het Zernike College te Haren, waar de bovenbouw een actieve kennismaking zal ondergaan met deze fantastische sport. In een kort tijdsbestek worden de nieuwe leerlingen van de bovenbouw onderworpen aan het tactische spel en het onmisbare samenwerken van deze teamsport bij uitstek. De Groningse vereniging wil de jeugd uitdagen in het meer bewegen middels deze sport en laten ervaren dat het samen werken in een sportieve vorm een bijzondere uitdaging is. Immers geen sport die zoveel diversiteit van deelnemers kent en het eindresultaat van plezier en succes bepalend maakt.

De clinics op deze dagen zijn helaas alleen voor de scholieren van het Zernike College, maar Rugby Club Groningen nodigt ook andere – jong en iets ouder – uit voor een kennismakingstraining bij de club zelf. Op de site van de club (www.rugbyclubgroningen.nl) kunt u diverse informatie vinden over de vereniging, alsmede data van introductietrainingen die de club gedurende het jaar organiseert.

Advertentie