Handbalster Sanne van Olphen is door een vakkundige jury uitgeroepen tot de meest sexy vrouwelijke sporter van Nederland.

Van Olphen meest sexy sportvrouw

De 24-jarige Van Olphen troeft in de door NUsport magazine georganiseerde verkiezing hockeyster Ellen Hoog (tweede) en rugbyster Tessa Veldhuis (derde) af. Het ging om nog actieve sporters.

“Ik ben ongelooflijk vereerd”, aldus Van Olphen, die uitkomt voor Oranje en de Deense club Sønderjyske. “Sta er ook wel een beetje van te kijken. Als je ziet wie er twee en drie staan; supermooie meiden!”

De juryleden (Arno Kantelberg, Dennis van der Geest, Geraldine Kemper en Fatima Moreira de Melo) kozen voetballer Daniël de Ridder tot meest sexy actieve mannelijke sporter van Nederland.

De aanvaller kreeg iets meer punten dan kitesurfer Youri Zoon. Hockeyer Jeroen Hertzberger en hordeloper Gregory Sedoc delen de derde plaats.

Internationaal

Op de website van NUsport vroegen we wie, internationaal gezien, de mooiste sportvrouw aller tijden is. Ook reeds gestopte sporters kwamen hiervoor in aanmerking.

Deze verkiezing werd gewonnen door voormalig tennisster Anna Kournikova, die 14,06 procent van de stemmen in de wacht sleepte.

Speerwerpster Leryn Franco werd tweede met 11,59 procent, voor skiester Lindsey Vonn (8,65 procent).

De volledige uitslagen van de verkiezingen alsmede het commentaar van de juryleden staat in NUsport magazine. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.

via ‘van olphen meest sexy nederlandse sportvrouw’ | nusport.nl/overig | Voor het laatste nieuws van elke sport.

Advertentie