Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets captain vertrekt naar DIOK

Wederom raakt Rugby Club The Bassets een belangrijke speler kwijt aan buur club DIOK in Leiden.

In het verleden waren het Frank Beers, Perry Noordermeer, Rogier van der Tas en Michiel van de Plas en recent Vincent Grimbergen die de Sassenheimse club verruilde voor DIOK. Nu vertrekt Bassets captain Thom de Ruiter ook naar Leiden, om daar zijn geluk te gaan beproeven.

The Bassets lijkt zo haast een kweekvijver voor de Leidse hoofdmacht te worden. The Bassets jeugd opleiding werkt keihard om spelers klaar te stomen voor de senioren teams, maar het is op deze manier dweilen met de kraan open. De overstap van De Ruiter is voor The Bassets een geweldige aderlating, De Ruiter was de laatste jaren een van de dragende spelers van Bassets 1 geworden. De Ruiter die alle jeugd teams van The Bassets heeft doorlopen, wil bij DIOK kijken of hij de zaterdagse Ereklasse aan kan. Het gat wat hij nu achterlaat geeft Bassets trainer Robert Broers kopzorgen.

Een nieuw seizoen staat voor de deur en een vervanger is nog niet gevonden. Broers zal zijn creatieve rugby geest overuren moeten laten draaien om de doelstelling van de middenmoot in de Eerste klasse niet vroegtijdig bij te stellen. Hij zal de oefen campagne die op zondag 11 augustus in Haarlem begint moeten gebruiken om zijn team, zonder De Ruiter goed te laten draaien. The Bassets spelen die dag tegen URC uit Utrecht en RFC Haarlem.

Groet,

Rob

Tekst foto: Thom de Ruiter hier nog in actie voor The Bassets

Advertentie