Ingezonden door Meindert Osinga:
Nu #HNS van de baan is, ruikt de Rotterdamse Studenten Rugby Club zijn kans. Onder het mom van ‘het ijzer smeden als het heet is’, haalt de RSRC zijn plannen voor Het Grote Rugbystadion weer van de plank.

De Rotterdamse Studenten Rugby Club heeft het voortouw genomen in het verenigen van de Rugbyfamilie, om samen te komen tot een nieuw stadion.

Nu er geen nieuw voetbalstadion komt haalt de RSRC zijn plannen voor Het Grote Rugbystadion weer van de plank. Hieronder leest u de eerste alinea’s van het plan, maar hier kunt u het volledige plan inzien.

Plan voor een nieuwe rugbytempel in Rotterdam

Inleiding
Nederland is een enorm succesvol rugbyland en zeker in Rotterdam heeft de sport een grote aanhang. Niet voor niets zijn er maar liefst vier rugbyclubs binnen de gemeentegrenzen. Een daarvan speelt in de Ereklasse en een ander speelt in de Eerste klasse. De overige clubs verwachten binnen enkele jaren ook in de ereklasse te spelen. Problematisch is echter dat de eigen jeugd steeds wordt overgenomen door clubs uit de agglomeratie Amsterdam. Ook wordt de exploitatie van de clubhuizen negatief beïnvloed door de aanwezigheid van hinderlijke horecagelegenheden in de buurt van de sportvelden. Om eigen spelers te kunnen behouden is een oplossing nodig.

Gebiedsupgrade
Om de bovenstaande redenen heeft de rugbyfamilie van Rotterdam een fantastisch plan ontwikkeld. Een nationale rugbytempel in Kralingen: Het Grote Rugbystadion (HGRS). Kralingen is gekozen omdat het team met de hoogste klassering binnen de stadsgrenzen van Rotterdam er zijn thuisplaats heeft. Daarnaast is er behoefte aan een nieuwe concertlocatie in Kralingen en is het de initiatiefnemers gebleken dat er een enorm stuk leegstaande grond in Kralingen voorhanden is. Dat stuk wordt thans alleen gebruikt om te wandelen en te varen. Tevens staan er bomen, tijd dus voor een gebiedsupgrade ten behoeve van de wijk Kralingen.

Planvoorrugbytempel.pdf

Advertentie