Door de Nederlandse Rugby Bond is Bart Viguurs, speler van Rugbyclub The Dukes uit ’s-Hertogenbosch, benoemd tot Rugbyspeler van het jaar 2012-2013.

Om deze eretitel te ontvangen moet een speler voldoen aan een aantal principes en criteria die voor iedereen zichtbaar zijn: karakter, respect, passie, samenwerking, trots en gedrevenheid.

Bart Viguurs heeft zich sinds zijn aankomst in de ereklasse ontwikkeld tot een echte leider, zowel binnen als buiten het veld. Hij is een persoon die er in slaagt zijn medespelers op een hoger niveau te brengen. Daarnaast is hij in de Heren XV uitgegroeid tot een wedstrijdwinnaar, een speler die er dankzij een bijzondere vaardigheid – het benutten van strafschoppen – in slaagt zijn ploeg naar overwinningen te brengen in spannende wedstrijden.

Daarnaast toont Bart dat een rugbyspeler bereid moet zijn om niet alleen plezier te ontvangen, maar ook anderen (rugby)plezier te brengen. Zijn clinics en coachingactiviteiten zijn een weerslag van zijn liefde voor de sport en vormen een voorbeeld voor andere topspelers.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in Amsterdam kreeg Bart de bij deze eretitel behorende Leo van Herwijnen Trofee en oorkonde overhandigd. Deze wisseltrofee is in 2008 vernoemd naar Leo van Herwijnen vanwege zijn grote inzet voor de NRB en de rugbysport in het algemeen.

Boudewijn de Rouw heeft in 2008 deze titel mee naar huis genomen, in 2009 was het de beurt aan Henrie Eikemans, en Richard van den Broek was in 2012 genomineerd. The Dukes zijn hartstikke trots op Bart dat hij als 3e Dukes-speler deze prijs gekregen heeft.

Advertentie