NIEUW-VENNEP – De leden van Rugby Club Haarlemmermeer Hawks is al 1,5 jaar bezig om hun club op poten te zetten. Er is al veel bereikt maar wat nog ontbreekt is een trainingsveld. Daarom spraken ze vorige week tijdens de vergadering van de gemeenteraad.We zijn al maanden bezig en nog steeds hebben we geen trainingsveld voor 4 uurtjes per week, klinkt voorzitter Hans Marks teleurgesteld. Dat is toch eigenlijk krankzinnig?De Hawks hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. In eerste instantie zijn we door Sportservice Haarlemmermeer met een voetbalclub in Hoofddorp in contact gebracht, maar dat strandde na 5 maanden omdat men bang was dat het veld te veel te lijden zou hebben. BoegDe afgelopen 8 maanden zijn we in overleg geweest met een voetbalclub in Nieuw-Vennep, maar ook daar hebben we de hoop een beetje opgegeven. Nu hebben we dus besloten om het maar over een andere boeg te gooien, want we kunnen niet wéér een seizoen van onze jongens vragen dat ze in het bos of op een hondenuitlaatveldje trainen.De Hawks hebben daarom besloten de gemeenteraad aan te schrijven en hebben ingesproken bij de vergadering van de raad donderdag 6 juni. We hopen dat de raad ons kan helpen om het rugby bij de gemeente op de agenda te zetten en te helpen bij het vinden van een veld. En tot nu toe hebben we zeer positieve reacties van hen gehad. Wethouder Michel Bezuijen heeft aangegeven persoonlijk naar de zaak te gaan kijken.NetjesOver waarom het tot nu toe nog niet gelukt is, heeft Marks ook wel een idee. Misschien zijn we te netjes en terughoudend geweest, we hebben ons meer als duiven dan als haviken gedragen. Maar als je ziet wat een plezier die jongens hebben met trainen en het enthousiasme dat er binnen de club is, dan moeten we er nu gewoon voor gaan. Het rugby hoort een plekje te hebben in de Haarlemmermeer.

via Rugbyers vragen raad om trainingsveld – Nieuw-Vennep – dichtbij.nl – Haarlemmermeer.

Advertentie