(Foto: LRCDIOK)

LEIDEN – Het Nederlands herenteam rugby Sevens – met DIOK-spelers Leon Koenen en Tom Altink in de gelederen – is op een Europees toernooi in Israël als derde geëindigd.

Nederland begon voortvarend en won op dag 1 overtuigend van achtereenvolgens Denemarken (21-5), Cyprus (28-10), Tsjechië (35-7) en Zweden (34-12). Op dag 2 verloor Nederland nipt van Moldavië, maar wist het wel als eerste te eindigen in de poule.

In de kruisfinales was Polen de tegenstander, de nr. 2 uit Poule B. In een spannende wedstrijd kwam Nederland helaas net te kort (12-17). In de strijd om plek 3/4 nam Nederland vervolgens revanche op Moldavië. Waar zij ’s ochtends nog nipt verloren, bleek Nederland ’s middags Nederland wel de beste (28-12). Dankzij deze overwinning eindigde Nederland als derde achter nr. 2 Polen en winnaar België.

Het Nederlands team werkt nu toe naar een tweede toernooi dat op 22-23 juni in Brussel gespeeld wordt. Nederland is er veel aan gelegen om daar nog beter te presteren, want het team dat na de toernooien in Israël en Brussel de meeste punten heeft verzameld, promoveert volgend jaar naar de 7’s Grand Prix. Een toernooienreeks waarin de top 12 van Europa uitkomt.

Meer informatie:

http://www.fira-aer-rugby.com/group-146.htm

via Nederlands herenteam Rugby Sevens wordt derde in Israël – Leiden – dichtbij.nl – Groot-Leiden.

Advertentie