Het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam was het strijdtoneel van de 15e uitvoering van het Open Militair Kampioenschap Rugby. Maar liefst elf teams van drie Krijgsmachtdelen en Politie traden aan voor deze sportieve krachtmeting met de Warriors Cup als doel.
Na een knock-out wedstrijd was er voor de verliezers hiervan nog steeds ere metaal te behalen, nl. de Plate. De teams in deze poule deden weinig voor elkaar onder en gaven zeker geen kadootjes weg. De Kon. Marechaussee, weer terug na jarenlange afwezigheid, werd de uiteindelijke winnaar. Dit werd beslist op doelsaldo omdat ze gelijk in wedstrijdpunten eindigden met Politie 2 en de onderlinge wedstrijd gelijk gespeeld werd. Op eerbiedige afstand volgden de oude rotten “Old Warriors” (paars 35+) met daar achter respectievelijk de teams: Genm Kootkaz., Rhino Warriors 2 uit Oirschot en het Kon. Instituut Marine.
De strijd om de Cup was nog heftiger. Het 44e PIB (Assen) wilde zich revancheren, wat lukte door een plaats te stijgen ten koste van de Marine. Daarboven wist de CRFS KMA beslag te leggen op het brons. Wie zou eindigen op plaats 1 en 2 werd in de laatste wedstrijd beslist tussen Politie 1 en Rhino Warriors 1 waardoor deze fungeerde als finale.

Dat het ook een echte finale was bleek wel. De teams gaven elkaar nauwelijks ruimte en het ging lang gelijk op. Uiteindelijk trok titelverdediger Politie 1 aan het langste eind door tegen het eind van de wedstrijd nog te scoren waarmee de eindstand bepaald werd op 24-17. Zilver voor de mannen van de 13e Brigade maar wel de titel: “KL Kampioen 2013”.

Piet Bakker

Advertentie