Kelly van Harskamp

ANP

De rugbysters van de sevens-ploeg zijn in de groepsfase van de World Series in Amsterdam al uitgeschakeld.

Het team van bondscoach Gareth Gilbert won de eerste wedstrijd van de dag nog gemakkelijk met 19-0 van China, onder meer door try’s van Kelly van Harskamp, Anne Hielckert en Annemarije van Rossum.

De tweede opponent, Rusland, bleek echter een maatje te groot (0-22) waarna er in de laatste groepswedstrijd met 0-15 werd verloren van topfavoriet Nieuw-Zeeland.

Nederland niet in kwartfinale

Door de twee nederlagen eindigde Nederland als derde in de groep waaruit de nummers één en twee zich plaatsten voor de kwartfinales van zaterdag. De twee beste nummers drie van de drie groepen voegden zich ook bij de kwartfinalisten. Hiervoor kwam Nederland twee try’s tekort.

De negende plaats nu het hoogst haalbare voor Oranje, dat zaterdag aantreedt tegen Brazilië. De thuisploeg eindigde eerder dit seizoen twee keer als zesde en een keer als achtste in de World Series.

“Zeker voor eigen publiek hadden we natuurlijk graag weer de laatste acht gehaald”, stak teammanager Niki Ankersmit de teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Maar we zaten in een moeilijke poule. We speelden zeker niet slecht, maar het was deze keer net niet goed genoeg. Teleurstellend, ja. Het was in elk geval een goede les.”

via Rugbysters niet naar kwartfinales – NOS Sport.

Advertentie