ZEVENAAR – Met een verpletterende zege van 78-3 op de Nijmeegse Wasps, verzekerden de Duuvels zich van het kampioenschap en promoveren naar de 3e klasse.
Het is duidelijk dat de Duuvels de vierde klasse ontgroeid zijn en komen volgend seizoen uit in de derde klasse. Foto: van [d]design

Het is duidelijk dat de Duuvels de
vierde klasse ontgroeid zijn en komen
volgend seizoen uit in de derde klasse.
Foto: van [d]design

Het was de Duuvels gegund om kampioen te worden. De factoren zaten mee; het was prachtig zonnig weer en het publiek bleef maar binnenstromen. Dit legde de druk bij de Duuvels. Er was één kans om kampioen te worden en dat was winnen tegen the Wasps. De druk was voelbaar. Het was muisstil in de kleedkamer en geconcentreerd gingen de Duuvels het veld op.
De druk viel al snel van de schouders toen het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. De Duuvels gaven geen enkele ruimte weg en speelden alleen aanvallend, op de helft van de tegenstander. Voor eigen publiek werd dit spel beloond met maar liefs 12 tries voor de thuisspelende ploeg en de conversionspecialist Maarten Soethout, die ook jarig was, benutte 9 conversions. Slechts één keer kwamen the Wasps langszij door het benutten van een penalty kick.
Het is duidelijk dat de Duuvels de vierde klasse ontgroeid zijn en komen volgend seizoen uit in de derde klasse. Na het eindsignaal steeg een luid gejuich op en de spelers werden door een vertegenwoordiger van de NRB gehuldigd.

Advertentie