Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK boekt degelijke overwinning op Hookers (15-22)


Na een gedwongen break wegens het aanhoudende winterweer is DIOK met een 15-22 overwinning op de Hookers prima begonnen aan de Nationale Plate competitie. Dankzij tries van Jacob Ekkers en Eric Barnas in de eerste helft, een try van Jordy Bonhof en 3 rake kicks van Leon Koenen bracht DIOK 22 punten op het scorebord. De gastheren uit Hoek van Holland bleven echter goed bij en wisten steeds weer terug te komen in de wedstrijd. DIOK hield gelukkig stand en had aan 15-22 genoeg voor de eerste overwinning in de tweede fase van de competitie.


Voorsprong bij rust

DIOK begon goed aan de wedstrijd en dankzij een penalty van Leon Koenen stond DIOK al na 6 minuten op 0-3. Daarna stond DIOK even onder druk in de eigen 22m, waardoor de Hookers 10 minuten later met een gescoorde penalty langszij kwamen: 3-3. Pas in de 28e minuut kon DIOK haar veldoverwicht omzetten in de eerste try van de wedstrijd. Vanuit een gestolen lineout in de Hoekse 22m, maakte center Andre Baya de half-break. Uit zijn offload onstond een ruck, waarna DIOK-hooker Jacob Ekkers met de bal over de achterlijn dook. Dankzij de gescoorde conversie was het zo 3-10. DIOK bleef daarna aandringen en in de 39e minuut leek het er even op dat Tjebbe Jehee gescoord had, ware het niet dat er nog een hand van de tegenstander onder de bal zat. De 5m scrum die voor DIOK volgde, leverde meteen een nieuwe scoringskans op, die flanker Eric Barnas knap benutte. Ruststand: 3-15

Wisselvallig vervolg

De Hookers gaven zich nog niet gewonnen en zij begonnen scherp aan de tweede helft. Na een mooie break recht door het midden leken zij dan eindelijk op weg naar hun eerste try, maar het was Diego Duijn die daar met een try-saving tackle een stokje voor stak. Dit was meteen zijn laatste actie van de wedstrijd, want het leverde hem een serieuze schouderblessure op. Hoewel DIOK nog net een score kon voorkomen, brak er voor de mannen uit Leiden een lastige fase aan. Het spel liep even niet zoals het moest en DIOK ging geforceerd op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. Dit ging ten koste van de discipline in de verdediging, en zo konden de Hookers na nog zo’n break door het midfield en een paar gemiste tackles van DIOK alsnog terugkomen tot 10-15.


DIOK profiteert van gele kaarten

Na deze tegentry zette DIOK de schouders er weer onder en werkte het team zich weer stug naar de overkant. Daarbij had DIOK bovendien het geluk dat de Hookers na een gele kaart in de 33e minuut met een man minder verder moest. Uit een push-over scrum vanaf de 5m was het uiteindelijk Jordy Bonhof – net weer hersteld van een zware achillespeesblessure – die zijn handtekening onder een try mocht zetten. De 10-22 leek comfortabel, maar in een moment van onoplettendheid wisten de Hookers ook weer een try te scoren: 15-22. Hoewel de marges klein waren, werd de slotfase niet echt spannend meer. De Hookers moesten na een tweede gele kaart namelijk met 13 man verder, en dus hoefde DIOK de wedstrijd alleen nog maar uit te spelen. Aldus geschiedde; eindstand: 15-22. Volgende week speelt DIOK thuis tegen RC Amstelveen, de promovendus die zij eerder dit seizoen al eens met 46-10 wisten te verslaan. 

Nick_gordijn_vs_hookers

Advertentie