ZAANDAM – Zaandijk wil een rugbyafdeling opzetten. De voetbalclub houdt de komende periode vier clinics op het sportpark tegenover de Zaanse Schans en hoopt dat er voldoende belangstelling is om volgend seizoen daadwerkelijk van start te kunnen gaan.

Rugby is niet nieuw in de Zaanstreek. Het voormalige ZFC kende 25 jaar geleden een rugbyafdeling. Die werd door gebrek aan animo na een paar jaar opgeheven. Mart Kat, voormalig voorzitter van voetbalclub Zaandijk en rugbyclub Castricum, fungeert als coördinator van de werkgroep. ,,We stappen er blanco in. Als we met een stad van 140.000 inwoners binnen een paar jaar niet in staat zijn om een paar teams op de been te brengen, zou dat voor mij een tegenvaller zijn.’’
De gratis clinics onder leiding van de oud-internationals Wiet van Duin, Mats Marcker en Ben Scheerman staan gepland op 25 februari, 1, 4 en 8 maart. Ze beginnen allemaal om half acht en zijn toegankelijk voor belangstellenden vanaf zeven jaar.
Informatie over clinics en rugby: www.zvvzaandijk.nl

 

Advertentie