Na Rugby Academy Zuid-West nu Rugby Academy Sharks

Tijdens het Cap Galadiner, waar Tim samen met zijn broertje Sepp eregast waren, werden twee talenten van Rugby Academy Zuid-West geïnterviewd door NOS Langs De Lijn en kregen een ontmoeting met Tim Visser. David Weersma en Duncan Willekes MacDonald zijn uitgenodigd door de Zuid-Afrikaanse Sharks om daar hun jeugdopleiding voort te zetten. Dat is een grote eer, waarmee twee jongensdromen in één klap uitkomen.

Voor het interview met de David, Duncan, Tim Visser en voorzitter Willem de Jong klik hier . Dit interview werd uitgezonden bij NOS Langs de Lijn, zaterdag 13 oktober tussen 21.35 – 21.42.

Tijdens hun deelname aan de Rugby Academy Zuid-West hebben David Weerma en Duncan Willeks MacDonald, beiden spelend voor de junioren van de Haagsche Rugby Club, op eigen initiatief aan het “Overseas Players Elite Training Camp 2012”. Dit zomerkamp duurt twee weken en heeft als doel om potentieel goede spelers extra bekend te maken met het professioneel rugby. Er deden dertig spelers uit Engeland, Litouwen, Portugal, Argentinië, Zuid-Afrika, Canada, Amerika en Nederland aan mee.

Na dit intensieve kamp bood Swys de Bruin, hoofdtrainer van de SharksAcademy en voormalig trainer van Zuid-Afrika Onder 21, beide jongens, plus nog een Engelsman en een Zuid-Afrikaan, een volledige studiebeurs aan. Daarbij krijgen ze scholing aan de Northwood School, één van de topscholen van Durban. Bovendien volgen ze daar rugbytrainingen van de trainers van de Sharks Academy. Zo kunnen ze zich verder ontwikkelen en krijgen meteen de kans om mee te doen aan de zware competitie, met als doel later een goede prof te worden. “Dit is een droom die uitkomt”, glundert David nog na. Ook bij Duncan is de vreugde nog van zijn gezicht af te lezen.

De tweejarige opleiding wordt in twee delen gesplitst. In februari vertrekken de mannen voor vier maanden naar Zuid-Afrika en zullen, als het bevalt, daarna nog voor een jaar naar Zuid-Afrika vertrekken om hun droom te verwezenlijken.

Voorzitter Willem de Jong is trots op de mannen voor het ontvangen van zo’n geweldige studiebeurs en is trots op het opleidingssysteem van talenten bij de Acamedy’s van de Nederlandse Rugby Bond.

Bronnen:
Den Haag Centraal – 10 augustus 2012 – Hans Willink
NOS Langs de Lijn – 13 oktober 2012 – Floris van Hoorn

via rugby.nl

Voor een foto van de mannen, zie de NRB-website.

Advertentie