Hookvsamstelveen000

Ingezonden door Yvonne C.de Water, foto van Hans Krommenhoek Sr. :

Hookers drukken stempel in Ere-klasse

Het ziet er steeds meer naar uit dat de door Beach Club Royal gesponsorde Hoekse rugbyers dit jaar geen bijrol in de Ere-klasse gaan spelen. In het debuutjaar 2011 werd slechts van teams in de onderste regionen gewonnen en was het verschil met de gevestigde orde duidelijk zichtbaar.

Als we dit jaar de balans opmaken na vijf wedstrijden, dan zien we dat de eerste twee wedstrijden tegen de huidige top 2 niet overweldigend zijn verloren (23-0 tegen the Dukes en 20-12 tegen RC ’t Gooi).

De drie wedstrijden die erop volgden werden allen overtuigend gewonnen, waarbij de wedstrijd tegen HRC vorige week het meest in het oog springt. Nimmer wist de Hoekse hoofdmacht in Den Haag de winst te pakken en was het altijd de Haagse Goliath die de Hoekse David puntloos naar huis stuurde.

Met een knappe 30-5 zege schreven the Hookers historie en blakend van zelfvertrouwen keerden zij terug naar Hoek van Holland.

De wedstrijd tegen Amstelveen was wederom een test tegen een team dat, na enkele moeizame jaren in de Eerste Klasse, terug is op het hoogste podium.

Amstelveen kenmerkt zich al enkele jaren door het grote aantal buitenlandse spelers in de selectie.

De terugkeer in de Ere- klasse is dan ook niet verwonderlijk, want Amstelveen opereerde jarenlang op dit niveau en hoort hier eigenlijk ook thuis.

De bal lag dan ook bij de Hoekse formatie om te laten zien waarom zij al langer deel uitmaken van de Nederlandse rugby elite.

Deze wedstrijd werd opgedragen aan de zieke jeugdtrainer van The Hookers James O’Shea waardoor de  thuisploeg nog meer gemotiveerd was om te winnen. Maar met een moeizaam begin liet de   thuisploeg de trouwe fanschare toch nog wel even zweten. Rommelig spel en enkele verkeerde beslissingen gaf de Amstelveense ploeg de ruimte om druk uit te oefenen op de Hoekse defensie. Maar al gauw werden de duimschroeven strakker aangedraaid. Rein Mostert was 3 maal trefzeker uit een penalty (9-0) om vervolgens zelf de eerste try van de wedstrijd te scoren. Uiteraard was hij met de conversie ook trefzeker, hierna volgde door een fout van Amstelveen die een try verhinderde nog een toegekende penalty try en een conversie try  en dit bracht de russtand op 23-0.

Na rust was er een glansrol weggelegd voor Nieuw Zeelander Reyne Volavola. Amstelveen zag al snel na rust in dat winst in Hoek van Holland een kansloze bedoeling ging worden. The Hookers kwamen steeds meer in hun spel en aanval op aanval volgde. Tweederijer Volavola, die heer en meester in the line-out was, deelde daarna tweemaal in een kwartier een oorvijg uit middels twee schitterende try’s. Rein Mostert, goed voor 22 punten deze wedstrijd, was beide keren trefzeker op de conversie. Met nog 15 minuten op de klok moest captain Duncan Jansen het veld verlaten voor wat scheidsrechter Veldhuizen aanzag voor een kopstoot. Volwassen als The Hookers inmiddels zijn lieten zij zich niet van hun stuk brengen en scoorde Joey van den Berg 5 minuten voor tijd (42-0).

Na enkele onduidelijke penalty’s stonden de mannen van ARC ineens enkele meters verwijderd van de Hoekse tryline. Om de eer te redden lieten ze zich deze kans niet ontnemen en wist veteraan Joosten Puijpe 5 kostbare punten te scoren. Na de goed geconverteerde trap die volgde vond scheidsrechter Veldhuizen het genoeg en liet het eindsignaal klinken.

De 42-7 winst is wederom een bevestiging dat de Hoekse formatie zich verdient schaart in de hoogste regionen van de vaderlandse rugby competitie.

Volgende week komt de ware test wanneer 15-voudig kampioen van Nederland Hilversum op bezoek komt. Ook de laatste 3 jaar wisten zij het landskampioenschap naar zich toe te trekken en zijn zij daarmee misschien wel de grootste test tot nu toe, in de wetenschap dat Hilversum momenteel niet in hun beste vorm verkeert.

Wilt u getuigen zijn van deze clash, kom dat aankomende zaterdag om 15:00 naar de Rondgang in Hoek van Holland en aanschouw deze thriller met eigen ogen.

Advertentie