Dsc_0042-001

Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets in opmars

Na de klinkende overwinning die de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week behaalde op hun aardsrivaal Diok uit Leiden (36-3) was het nu zaak de opmars voort te zetten. Het talentvolle team van Bassets trainer Robbert Broers moest daarvoor naar Amsterdam om daar aan te treden tegen A.A.C.. De wedstrijden tegen A.A.C. staat bekend als loodzwaar en dat zou het die middag ook weer gaan worden. Dat dachten The Bassets tenminste, maar al snel maakte The Bassets een vuist en de aanvals en verdedigings linies liepen gesmeerd. The Bassets liepen voor de rust uit door try’s van Remco de Jong en Tommy de Ruiter en het scherpe kickwerk van Bob Koppier, terwijl A.A.C. door een benutte strafschop een spelden prikje uitdeelde uit tot 3-17. In het 2e bedrijf golfden de wedstrijd heen en weer, maar voor The Bassets was er die middag geen vuiltje aan de lucht Max Hoogenboom, Dennis Wagner en Perry vd Burg drukte 3 try’s en het vizier van Koppier stond die middag op scherp en hij benutte alle conversies en penalty’s die aan hem toebedeeld waren zodat The Bassets met een verdiend 3-38 wisten te winnen. Volgende week begint de bekerronde en de competitie start weer op 21 oktober met een thuiswedstrijd tegen Sparta uit Capelle a/d IJssel, K.O. 14.30 uur.

Advertentie