Het rugbyfestival

De Flanders Open Rugby, het grote Dendermondse rugbyevenement is weeral achter de rug. En het het leek voor alle aanwezigen weer een groot feest geweest te zijn. Met de zon die volop van de partij was. Zweten en insmeren en toch verbrand raken, het was een van de vele lessen van deze driedaagse.

IMG_3281

Het stadsbestuur inviteerde de DRC donderdagavond voor een ontvangst op het stadhuis. Een welverdiende attentie.

De Open Flanders Rugby van de Dendermondse Rugby Club blijft een internationaal verbroederingsfeest met bijna 80 rugbyclubs uit de ganse wereld, van Australië en Nieuw Zeeland via Pakistan en over Rusland tot in het hart van het Europees rugbyleven, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Het prille begin van de Flanders Open Rugby, 19de editie. Een briefing van de mensen in de VIP-tent voor de genodigden toestroomden. Eddy Van den Broeck doet de uitleg.

Een door de organisatoren geschatte 8000 toeschouwers zakten het voorbije Pinksterweekend naar de Dender- en Scheldestad om er te genieten van de rugby, de drank, het eten en het vele gezelschap. En iedereen leek wel tevreden.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

De Flanders Open Rugby heeft veel weg van een klassiek popfestival maar dan met veel rugby. Zo heb je ook hier nogal wat campers.

En de essentie van dit gebeuren blijft een verbroederingsfeest rond rugby met een sfeer die doet denken aan de klassieke rockfestivals. Al was de muziek hier secundair en stond de rugby dus centraal.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Rugby in overvloed natuurlijk op dit groot verbroederingsfeest.

Het leek wel een grote party met campers, een internationaal gezelschap rugbyfans, eten, feesten, drinken en gezellig keuvelen. Buiten de sportterreinen waren er ook amper rugbyfans te vinden. Frituur Bruno aan de Denderbellestraat leek zowat het verst dat men raakte.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

En uiteraard was er volop eten en drinken voor de vele genodigden.

En naast wat problemen met teveel drank en blessures hadden het Rood Kruis en de politie voor zover geweten geen last. Mooi zo. En dat er nu meer volk op dit rugbyfestival afkwam had natuurlijk veel te maken met het voorbije sportieve succes van de DRC.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

De dames- en herenteams van de DRC werden nogmaals figuurlijk in de bloemetjes gezet. Hier de dames.

Zelfs de ambassadeurs van Samoa, een gekend rugbyland in de Stille Oceaan, en het Verenigd Koninkrijk waren naar het feest om te komen genieten. En nu vandaag maandag is het tijd om alles op het terrein terug af te breken en alles te herstellen in zijn originele staat.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

En dan kwam het herenteam op het appel.

En er is ook natuurlijk het nagenieten van de heel mooie ogenblikken van het voorbije tornooi en zeker ook het seizoen. Want nadien begint het voor de Dendermondse rugbyclub allemaal nog meer eens opnieuw.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Tijd in overvloed om te eten, drinken en wat te kletsen. En een gelegenheid om oude vrienden en vriendinnen nog eens terug te zien.

Met een competitie, een strijd om de beker en ditmaal ook Europees rugby met het gevecht tegen normaal veel sterkere Duitse en Nederlandse teams voor de North Sea Cup. Het wordt dus een zwaar seizoen en nogmaals een test voor de kwaliteiten van de senioren en damesteams tijdens het komende seizoen.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Ook de jeugd kon aan rugby doen.

Hier dan verder een sfeerbeeld aan de hand van wat foto’s. Een feest dat al op donderdagavond begon met de ontvangst en viering door het stadsbestuur op het stadhuis van de club omwille van haar meer dan uitstekende resultaten tijdens het nu geheel voorbije seizoen.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Deze vergiste zich duidelijk van sportdiscipline. Het schoenen- en sandalengooien was elders.

Oh ja, bij de veteranen won het Franse Roubaix het pleit en eindigde de DRC in de halve finale. Bij de dames waren het dan de gazellen van de DRC die als overwinnaar uit de strijd tegen het Nederlands Tilburg kwamen. Zij lijken wel onoverwinbaar geworden.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Rugby is natuurlijk een contactsport en dus heb je wel potige kerels nodig om de tegenstander tijdig en met kracht te stoppen.

De Engelse Clic Sargent Godfathers verloren dan weer in de spannende finale en na verlengingen de strijd tegen Concresco Barabarians, een gemengd team uit Australië en Nieuw Zeeland. Maar dat was voor de aanwezigen vooral leuk.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

En dan heb je plots een letterlijk Schotse muziekband. Zouden de heren er, de Schotse traditie indachtig, onder hun rokken verder naakt bijlopen?

Willy Van Damme

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Het warme weer zorgde natuurlijk voor grote dorst. Alleen vrijdagavond verpatste men 85 vaten bier tegen 50 het jaar voordien. Santé!

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Diskwalificatie was hun lot. Er mag in het spel immers maar een bal gebruikt worden.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Na hun zoveelste overwinning moesten de gazellen van de DRC natuurlijk een ereronde lopen.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

De finale bij de heren tussen Concresco Barbarians (zwarte trui) en de Engelse Clic Sargent Godfathers, de winnaars van vorig jaar, was wel spannend.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

De werkers van de DRC konden nadien bij een stevige hap stoofvlees en een lekkere pint in de kantine nog wat bij praten. Met de glimlach want het was goed geweest.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Tevreden mannen en vrouwen die na dagen hard labeur toch nog heel wat pret hadden.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Deze Schotten gingen zondagavond nog tot laat uit de bol. Zo’n goed bier hebben zij daar ten noorden van de Muur van Hadrianus natuurlijk niet.

Flanders Open Rugby - DRC - 2012

Britse dames nog laat in actie. Amazing in bed? Vermoedelijk zal dat die nacht wel bij luid snurken gebleven zijn.

via willyvandamme.wordpress.com

Advertentie