Img_5955_1

Verslag van Yvonne Bouwman, ingezonden door Simone Torremans (teammanager NL XV):

In het zonnige Enkoping in Zweden speelden de Nederlandse dames XV vandaag haar openingswedstrijd tijdens het EK voor B-landen tegen Finland. De Nederlandse dames, van wie er vandaag 4 hun eerste interland speelden, gingen de eerste 20 minuten erg goed van start, veel pressie en goede continuïteit leidde die eerste minuten al tot een voorsprong van 34-0. Hierna namen de dames iets gas terug waardoor de ruststand uitkwam op 55-0. Finland had duidelijk moeite met het tempo, en wellicht last van het feit dat hun clubcompetitie pas in mei begint, na een lange winterstop. Dat de eindstand de 100-punten grens voorbij ging, kwam echter vooral door het goede samenspel in het team, waarbij voorwaartsen en driekwarten door en met elkaar telkens weer de gainlijn haalden. Een mooie en verdiende overwinning met 105-0. Zondag aanstaande vindt direct de finale van het toernooi plaats, waarin Nederland aantreedt tegen het gastland Zweden, dat bijna even eenvoudig Rusland versloeg. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, met twee teams met vergelijkbare speelstijl. De tries werden gescoord door Fenna Stomps (5), Lyske van der Burg (3), Christy van Oorschot (2), Esperanza Bleijenburg (2), Carin van der Heiden (2), Jasmine van der Waal (1), Aukje Lingsma (1) en Anita Clarke (1). Carin van der Heiden schoot ook nog eens 10 conversies raak.

Advertentie