RC Hilversum en RUS Landskampioen

Vandaag was het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam onder toezicht van ruim 3000 supporters het toneel voor de finales van De Lotto-Ereklasse Heren en Dames.

13.00 uur RUS vs RC Tilburg  24-05 (17-05)
15.00 uur RC Hilversum vs RC ’t Gooi 35-00 (18-00)

Na 10 jaar mag het Utrechtse Damesstudententeam RUS zich weer Nederlands Kampioen Rugby noemen. RUS wist tegenstander RC Tilburg, die al meerdere malen in de finale stond, met 24-05 (17-05) te verslaan. In het eerste half uur waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. RUS opende de score door sterk voorwaartsenspel (05-00). Tilburg scoorde in de 28ste minuut door een knappe break in het mid-field waardoor de stand 05-05 werd.
Het voorwaartsenspel van RUS maakte het verschil in de wedstrijd. Dit resulteerde in nog drie scores. De voorwaartsen van Tilburg konden niet goed omgaan met het dominante spel in de voorwaartsen van RUS, waardoor de driekwarten niet in stelling konden worden gebracht.
Met deze overwinning wist RUS haar ongeslagen status in de Nederlandse Lotto-Ereklasse Competitie te behouden en de titel te pakken.

Voor het eerst in de geschiedenis speelden ‘buren’ RC Hilversum en RC ’t Gooi in de finale tegen elkaar. Net als in de reguliere Lotto-Ereklasse competitie was RC Hilversum te sterk voor RC ’t Gooi en nam voor de derde keer op rij de “Herman van Broekhuizen” Beker in ontvangst.
RC Hilversum was vanaf het begin te sterk voor de Rugbyers uit Naarden. De kracht van ’t Gooi in de competitie lag vooral bij de ‘front five’. Hilversum wist de bal weg te houden van de sterke voorwaartsen van ’t Gooi en haalde zo de angel uit het aanvalsspel. Hilversum viel veel aan met de driekwarters en de mobiele derde rij was snel ter plaatse om de bal te heroveren. Hilversum was in de aanval oppermachtig en gaf verdedigend geen één punt weg. Bij de rust was het verschil al gemaakt en in de tweede helft kon ’t Gooi de wedstrijd niet meer kantelen. RC Hilversum won uiteindelijk met 35-00.

United heeft opnames gemaakt van de finales. De NOS zal vandaag in de late uitzending een samenvatting uitzenden. RTV Noord Holland blikte samen met Jay Ja Boske terug op de wedstrijd om 17.40 uur.

 Foto’s: Wim Peperkamp

Op maandag, 2 april zullen de foto’s van Lynn van Diest hier te bekijken zijn.

via rugby.nl

 

Advertenties