Ingezonden door Anton Nuijten:

Pink Panthers Junioren => gewoon spelen is toch leuk!

 

Zaterdag had rugby club the Pink Panthers bezoek uit Corbridge (plaats 30 KM west van Newcastle) Noord Engeland. Nu in 2012 was Tynedale Rugby Club alweer voor het 12de jaar op bezoek. Tynedale komt altijd met hun junioren team naar Nederland om twee wedstrijden rugby te spelen, altijd The Pink Panthers en de andere tegenstander gaat in overleg met diverse clubs. Dit jaar was Hilversum toegevoegd aan de tegenstanders. Deze ging echter niet door. 

“Op tour gaan” is iets wat alle rugbyclubs in de wereld doen. Is een onderdeel van de cultuur. Probleem dit jaar, en dat was eigenlijk voor het eerst, bevroren velden en flink voorzien van sneeuw. In overleg met de junioren van the Pink Panthers is er voor gekozen om “gewoon” een wedstrijd te spelen. Motivatie; als je op tour bent wil en moet je kunnen spelen weer of geen weer. Met een paar aanpassingen in de regels, zoals niet te laag tackelen, en een non-contested scrum. (staat voor niet duwen in de scrum) startte 30 spelers dus gewoon de wedstrijd. Nadat the Pink Panthers de leiding namen, Panthers paste zich het snelst aan de omstandigheden. Wisten the Tynedale mannen zich later aan te passen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met best goed rugby onder de omstandigheden werd een goede pot rugby gespeeld. Tynedale wist de winst te behalen.

Na de gespeelde wedstrijd is het ook gebruikelijk dat het bezoekende team eten krijgt aangeboden en dat er een soort van feestje ontstaat met eten, drinken en veel rugbyliederen.

Daar wisten the Panthers wel te scoren met het zingen van de meeste liederen.

 

Gelukkig slaat het weer om naar normale temperaturen, hierdoor wordt gehoopt dat er zo snel mogelijk weer norm aal getraind kan worden. Echter komende weekeinde gebeurd er op rugby gebied nog weinig, het clubhuis der Panthers heet komende weekeinde even de leuterie en is het thuishonk van Carnavals Stichting de Sparrenarren. 

Pptynedale11Pptynedale11Pptynedale11Pptynedale11

Advertentie