PURMEREND – Jarenlang was er sprake van dat de accommodatie van Rugby Club Waterland naar een andere locatie zou verhuizen. Maar nu de multifunctionele sporthal toch niet zo groot uitvalt als aanvankelijk gedacht, kunnen de rugbyers misschien op hun huidige plek blijven.

Op zich staat de rugbyclub er niet negatief tegenover om aan de Van IJsendijkstraat te blijven. ‘Wij zitten hier al jaren en willen hier ook wel blijven. Als in de nieuwe situatie één veld van kunstgras volgens de rugbynormen wordt vervaardigd en het hoofdveld in natuurgras wordt aangelegd, dan kunnen wij uit de voeten. Op het kunstgrasveld kunnen wij dan intensief trainen, ook in periodes dat het veel regent. Zo wordt het wedstrijdveld van natuurgras niet teveel belast’, zo laat Rob Konijn, woordvoerder namens RC Waterland, weten.

Volgens Konijn hangt en staat veel met de exacte locatie van de multifunctionele sporthal. Als deze op de huidige plek van Sporthal de Beukenkamp wordt gerealiseerd, zal er niet veel veranderen. Maar als er voor een andere locatie wordt gekozen op die plek, moet ook de rugbyaccommodatie worden verplaatst. ‘Het wordt tijd voor duidelijkheid. Al sinds 2007 hangt een eventuele locatiewijziging ons boven het hoofd. In het programma van Eisen zijn wij toen uitgegaan van een groei naar 250 leden. Dat zijn er inmiddels zelfs 270. De club beschikt over een grote jeugdafdeling en presteert bovendien op landelijk niveau goed. De rugbysport wordt steeds bekender en wij willen een mooie, goede ruimte bieden aan mensen die deze sport willen beoefenen.’

Advertentie