Krant

Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets pakt volle winst

 

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim pakte vorige week terecht de volle winst tegen aartsrivaal DIOK uit Leiden. Deze opgaande lijn moesten The Bassets deze week doortrekken in de thuiswedstrijd tegen HRC uit Den Haag. Bij winst zouden The Bassets een brug leggen naar de middenmoot. Bij verlies zou het onderaan in de competitie dringen worden. Het beloofde dan ook een heet middagje in Sassenheim te worden en niets bleek minder dan waar. Twee teams die tot het bot getergd waren streden om het hardst voor de bal. Met een licht veld overwicht waren The Bassets veelvuldig op de helft van de Hofstad bewoners te vinden, maar misten de souplesse om de aanvalsgolven met try’s te belonen. Den Haag was nauwelijks gevaarlijk, slechts 1 keer en daaruit scoorde zij, 0-5. Den Haag kon niet lang genieten van hun voorsprong, Daniel Smith beukte zich door heel Den Haag heen en scoorde recht onder de palen + conversie van Kenneth Henn was de ruststand 7-5 in het voordeel van The Bassets.

 

De rust werd gebruikt om “sloopbedrijf” Niels Duivevoorde in te brengen, dit gaf veel extra power en terreinwinst en het was uitgerekend Duivevoorde die de 2e try voor The Bassets kon laten noteren, 12-5. Het bleek een gouden wissel te zijn, want kort daarop scoorde hij zijn 2e try, 17-5. Het werd voor Duivevoorde en The Bassets nog leuker toen Duivevoorde een loep zuivere hattrick scoorde + conversie van Henn, 24-5. Voor The Bassets was er geen vuiltje meer aan de lucht en speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit. Het werd nog een paar keer gevaarlijk, maar de stand veranderde niet meer en The Bassets pakte zo de volle winst. Volgende week moeten ze proberen de goede vorm door te trekken, dan spelen ze uit tegen ARC in Amstelveen, K.O. 14.30 uur. 

Advertentie