Het is al enkele weken rustig in de ereklasse van het Nederlandse rugby. De reden hiervan is de European Nations Cup. Sterspelers van de competitie strijden hier om het Nederlandse rugby op de kaart te zetten.

Rugby in Den Haag. Foto: Henriëtte Guest.

Binnen de European Nations Cup speelt Nederland in divisie 1B. Hier treft het nationale team enkele zware tegenstanders als België, Moldavië en Polen. Er wordt gedurende twee jaar om de cup gestreden. Met het eerste jaar achter de rug is er enkele weken geleden een begin gemaakt aan de tweede speelronde.

Haagse selectie

Nieuw dit jaar is dat enkele spelers uit de Haagsche selectie opgeroepen zijn om het nationale team te versterken. Het gaat hier om Alexander Barendrecht en Floris Kieft. Oud speler van de Haagsche Rugby Club Zeno Kieft komt dit jaar ook uit voor het  Nederlandse team. Binnen korte tijd hebben deze mannen een basisplek in de selectie afgedwongen. Zij hebben inmiddels gespeeld tegen Duitsland en Tsjechië. Na vijf gespeelde wedstrijden staat Nederland vooralsnog laatste in het klassement, met één bonuspunt.

Zware opgave

Er staan nog drie wedstrijden op het programma tegen België, Moldavië en Polen die respectievelijk eerste, tweede en derde in het klassement staan. Een zware opgave dus voor Nederland, maar met de nieuwe aanwas van spelers kan er wellicht voor een verrassing gezorgd worden.

Zie voor meer informatie:

Advertentie